Tai, ką turėtumei žinoti apie makiažą buvo atskleista tiesioginio eterio metu. V. Garliauskienė sutiko patarimus iliustruoti praktiškai, A. Gilytei sukuriant dienai tinkamą įvaizdį.

Kaip išsirinkti sau tinkamą makiažo pagrindą?

„Makiažo pagrindo pasirinkimas priklauso nuo maskavimo lygio. O jis būna mažas, vidutinis ir didelis. Mažu ir vidutiniu lygiu gali naudotis kiekvienai, tuo tarpu dideliu rekomenduojama tik profesionalams. Lietuvoje dominuojantis odos tipas yra sausas, tad patariu rinktis tą pudrą, kurios sudėtyje būtų vandens. Kai einate į parduotuvę rinktis makiažo pagrindo, jį išmėginkite ne ant delno, bet skruosto, lengvai pirštu braukiant išilgai. Jei pudra savo atspalviu susilygina su jūsų oda – tai tinkamas atspalvis“, – pasakoja specialistė.

V. Garliauskienė pataria turėti dvi makiažo pagrindo priemones, artimas natūraliai odos spalvai. Šviesi yra tinkamiausia žiemai, o tamsi - vasarai. Geriausia jas sumaišyti, taip gausis idealus variantas.

Pasak vizažistės, makiažo darymas ryte netūrėtų užtrukti ilgiau nei 15 minučių. Išsirinkite norimą akcentuoti veido dalį - akis ar lūpas. Tam nereikia daug laiko, nebent norite daryti kontūravimą. Tačiau dienai pakanka lengvo ir natūralaus makiažo. Akims - tušas ir pieštukas. Jei lūpos - rusvo atspalvio lūpdažis.

Paklausus V. Garliauskienės apie tai, kokį makiažo pagrindą naudoti turint mišrią ir išbertą odą, specialistė atsako, kad pirmiausiai natūralią veido odą reikėtų valyti dezinfekuojama priemone. Tam tinka ir purškiamas rožių ar arbatmedžio vanduo. Po šio žingsnio galima drąsiai tepti pudrą.

Reikia atsižvelgti ir į kosmetikos galiojimo laiką. Įprasta manyti, kad blakstienų tušas tinkamas naudoti ištisus metus, visgi jo galiojimas pasibaigia vos po dviejų mėnesių, tad nederėtų jo užlaikyti ilgiaV. Garliauskienė pataria investuoti į brangesnį blakstienų tušą, kadangi jis netrupa ir blakstienas padengia jų nesulipinant.

Tuo tarpu, kad lūpų dažai laikytų ilgiau, vizažistė atskleidžia, jog jas patepkite biria pudra, išsausėjusias - sauso pagrindo balzamu, tuomet apvesti pieštuku visą lūpų pagrindą, o galiausiai padengti lūpdažiu.

Daugiau patarimų - vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)