Visiuomenėje sklando daugybė moters grožio stereotipų ir taisyklių, o ypatingai - grožio ir mados industrijoje. Aukšta, liekna, ilgakojė - jei į šią kategoriją nepatenki, vadinasi, esi negraži?

Nieko panašaus! Nesvarbu, koks tavo kūno sudėjimas, kokio ilgio kojos ar plaukai! Apie tai, kad grožio sąvoka neturi nieko bendra su svoriu ir kitais fiziniais duomenimis, kalba ir Giedrė Valavičiūtė - iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ įkūrėja.

Kaip savo tinklaraštyje teigia moteris, šis projektas užgimė natūraliai, iš poreikio nesistengti atitikti kažkieno suformuotus grožio rėmus, o vietoje to rinktis kitą kelią - priimti save tokią, kokia esi. Mitas, kad tik esant lieknai galima jaustis laimingai. Tačiau „Dydis nesvarbu“ autorė įrodo, kad tai nėra tiesa.

Atrodyti stilingai gali bet kuri moteris, o pati mada nėra skirta tik lieknoms. Ir tai nėra tik gražūs žodžiai - tą puikiai žino Giedrė, savo tinklaraštyje pateikdama praktinius patarimus ir savo susikurtus derinius, kaip apsivilkus jums patinkantį drabužį, atrodyti nepriekaištingai.

Savo projektu moteris siekia paskatinti skaitytojus kvestionuoti egzistuojančius grožio standartus bei parodyti galimų pasirinkimų įvairovę.

Šie pasirinkimai galioja ir kalbant apie aprangą. Todėl Giedrė pasidalins savo asmeninėims patirtimis, kaip ir ką ji rengiasi kasdien ir įvairiomis progomis, o Agnė profesionaliai patars bei pateiks konkrečius pavyzdžius, kaip susikurti tinkamus derinius, išryškinti figūros privalumus ir paslėpti jos trūkumus bei atsakys į skaitytojų klausimus.

Kaip rengtis, ką pirkti, kaip derinti ir ko ieškoti spintoje, kad kiekviena savame kailyje jaustumėmės nuostabiai - apie tai šio ketvirtadienio DELFI Stiliaus konferencijoje kalbės kanalo ambasadorė ir stilistė A. Gilytė ir „Dydis nesvarbu“ iniciatorė G. Valavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)