„Juvelyrikos ir papuošalų pasirinkimas yra labai didelis, tad ne tik lengva pasiklysti jų pasiūloje, bet ir tam, kad išsirinktumėme tinkamiausią, susidūriame su žinių stoka“, – teigė A. Gilytė.

Visi briliantai yra deimantai, bet nevisi deimantai yra briliantai. Kaip suprasti šį pasakymą?

Pasak juvelyrės, deimantas yra akmuo, neapdorota medžiaga, o briliantas yra jau suteikta forma, t. y. apdirbtas deimantas. Jis turi net 57 briaunas. Tačiau jeigu turime kitos formos deimantą, jis jau nebebus briliantu.

Nuo ko priklauso brilianto vertingumas?

„Brilianto kokybė ir kaina yra vertinami pagal 4 C kriterijus. Į šiuos kriterijus įeina: dydis (karatai), spalva, (ji vertinama raidžių skale nuo D iki Z ir kalbame tik apie baltus briliantus), švarumas ir pjovimas“, – pasakojo G. Duoblė.

Jeigu norite tikrai kokybiško brilianto už jums patrauklią kainą, juvelyrė pataria rinktis G-H spalvos briliantus, kurie yra geriausios kokybės ir kainos santykis.

Visi akmenys yra skirtomi į brangakmenius ir į pusbrangius akmenis. Brangakmeniai yra 4 rūšių: deimantai, mėlynus safyrus, raudonus rubinus ir žalius smaragdus. Visi kiti akmenys yra pusbrangiai. Tai gali būti ir citrinai, topazai, peridotai ir t. t.

„Pagal ką išsirinkti brangakmenį žiedui?“, – klausė skaitytoja.

G. Duoblė pataria rinktis mažesnį briliantą, bet aukštesnės kokybės. Toks žiedas bus tinkamas dėvėti tiek kasdien, tiek esant svarbiai progai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)