Kaip palengvinti buitį, kaip nevergauti daiktams, kaip susikurti patogius ir neperkrautus namus? Apie tai DELFI portalo skaitytojams pasakojo dizainerė ir buities analitikė.

Jūsų pačių asmeniniai poreikiai, gyvenimo būdas, pomėgiai turėtų būti tie pirminiai kriterijai, kuriais jūs vadovautumėtės renkantis tinkamą būstą. Po to svarbia tampa ir erdvė bei jos išplanavimas. „Nesivadovaukite kitų nuomone, nes namai yra ir bus tik jūsų“, - patarė D. Mauricaitė-Kalinsauskienė.

Skaitytoja klausė, kas yra svarbu įrengiant vaiko kambarį?

Dizainerė atsako, kad svarbiausia atsižvelgti į kambario funkcionalumą ir tai, kad jame netruktų žaismingumo. Mažesnis daiktų pasirinkimas garantuos, kad augant vaikui, kambarys išliks tinkamas. Taipogi svarbu nepamiršti, kad jūsų vaikui netruktų veiklos ir užsiėmimų. Kambaryje tikrai nepakanka vien tik lovos ir stalo, geriau, kad vietoje įprastų baldų būtų ir vaiko užimtumą skatinančių daiktų.

Ar geri ir kokybiški daiktai kainuoja daug?

Pasak pašnekovės, nėra brangių dalykų, yra tik reikalingi arba nereikalingi. Nuolatos naudojami funkcionalūs daiktai yra būtini, tad geriau atsižvelgti į jų kokybiškumą ir nepagailėti didesnės sumos jiems įsigyti.

Tuo tarpu, norint išmokti atsisveikinti su senais daiktais, pirmiausia reikia dar kartą pagalvoti, ar įmanoma suteikti antrą galimybę, juos atnaujinant. Jeigu atsakymas visgi yra neigiamas, tada turėtumėte su daiktais atsisveikinti be jokios sąžinės graužaties.

Daugiau patarimų apie būsto įrengimą ir daiktus - vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)