Kalbėdama apie tai per seminarus neretai matau šypsenas veiduose, kartais net girdžiu krizenimą, tačiau šių faux pas tikrai pasitaiko. Tad kas tos biuro aprangos klaidos, kurių nesinori pakartoti?

1. Oficialūs ar ne, bet biuro aprangos drabužiai nėra nei klubiniai, nei sportiniai, nei laisvalaikio, nei namų, nei „nurašyti” drabužiai, kuriuos paprastai priskiriame kategorijai „po namus”.

2. Apdribę, apsmukę, beformiai, plėšyti, purvini ar kitaip nederami drabužiai taip pat nėra laukiami išskėstomis rankomis.

3. Netinka ir plėšyti, stipriai blukinti, apdribę, margi, dekoruoti džinsai, nes jie atrodo netvarkingai.

4. Ne vieta ir per daug aptemptiems laisviems drabužiams, nepamirštant net tik švarkų ir marškinių, bet ir sijonų bei kelnių. Drabužiai neturi riboti jūsų judesių, neturi rodyti jūsų apatinių spalvos ar atrodyti lyg juos būtumėte nugvelbę iš Kalėdų Senio spintos.

5. Netvarkinga, ekstravagantiška, per atvira avalynė (flipflopai, kroksai, ugg batai, aukštakulniai žudikai su platforma, numindyti arba sudėvėti bateliai) – ne biuro spintos dalis.

Biure nedėvime:

  1. Trikotažo marškinėlių su petnešėlėmis (nebent po kita palaidine).

  2. Permatomų drabužių (nebent tai šilko palaidinė, po kuria pasivelkame tinkamus apatinius, tarkim, kūno spalvos trikotažo marškinėlius ant siaurų petnešėlių).

  3. Nuogas kūno vietas atskleidžiančių drabužių, gilių iškirpčių, super mini sijonų, gilių skeltukų, trumpų šortų.

  4. Per ryškių ir per masyvių aksesuarų (papuošalai, skarelės, pėdkelnės, galvos apdangalai).

  5. Garsus skleidžiančių aksesuarų: žvangančių apyrankių, caksinčių auskarų, klepsinčių batų ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)