Pateikiame pagrindines spalvas, kurias parinko grožio specialistė.

Raudona (choleriška šviesa)

Raudona

Poveikis: stipriai jaudina, šildo, stiprina organizmo skysčių tekėjimą, gerina medžiagų apykaitą, atstato, o kartu ir regeneruoja kraują.

Naudojimas: rekomenduojama gyvybinėms jėgoms atnaujinti ir energijai reguliuoti.

Kosmetikoje – šalia kitų procedūrų, tinka ir kaukėms ruošti arba sustiprina uždėtos kaukės poveikį, taip pat galvos odos apšvietimas skatina plaukų augimą.

Mėlyna (melancholiška spalva)

Mėlyna

Poveikis: mažina susijaudinimą, stabdo impulsų srautą, atpalaiduoja, ramina, vėsina, stiprina nervus muša temperatūrą, siaurina kraujagysles, iš dalies stabdo ligų sukėlėjų vystymąsi.

Naudojimas: visais nurodytais atvejais, tarp kitų ir nuo uždegimų, skausmui mažinti, jautrumui silpninti; esant nerimui, nemigai ir išsekimui, harmonizuoja riebalines odos liaukas.

Kosmetikoje – esant riebiai, nelygiai spuoguotai odai su uždegiminiais procesais, taip pat išsiplėtusiais kapiliarais.

Geltona (sangviniška spalva)

Geltona

Poveikis: ši labai intensyvi spalva stimuliuojančiai veikia iš labai arti (maždaug 70-80 cm atstumu). Kai atstumas nuo šviesos šaltinio būna didesnis (nuo 1,5m), geltona spalva veikia raminamai. Ji stimuliuoja vidines išsivalymo jėgas, pvz., skatina prakaitavimą, tuštinimąsi; sukelia susijaudinimą ir skatina augimą. Geltona spalva ką nors sujudina, įveda pasikeitimų, ji pvz., skatina virškinimą ir tulžies susidarymą, stiprina organizmo skysčių tekėjimą (limfos) ir kartu pagerina audinių drėkinimą ir elastingumą, praskaidrina dvasią; be to, ji žvalina ir stiprina nervus.

Naudojimas: visais nurodytais atvejais ir šalia viso kito nervams stiprinti bei organizmo aprūpinimui maistinėmis medžiagomis pagerinti.

Kosmetikoje – pavyzdžiui, esant labai jautriai, silpnai, atrofiškai, taip pat nelygiai, inkštiruotai odai.

Žalia (flegmatiška spalva)

Žalia

Poveikis: balansuoja, stiprina, tvirtina, skatina audinių susidarymą, stiprina vegetatyvinę nervų sistemą ir dvasią, skatina virškinimą ir gynybinę sistemą.

Mėlynai žalia spalva stiprina odą, skatina regeneraciją. Žalios spalvos jėgos veikia dezinfekuojamai ir padeda gydyti uždegimus ir žaizdas.

Mėlynai žalia

Naudojimas: skatinti odos ir audinių susidarymui.

Tinka miegui gerinti ir valiai stiprinti.

Kosmetikoje – labai sujaudintai, jautriai odai nuraminti, išsiplėtusiems kapiliarams, inkštirams ir kitiems odos nelygumams šalinti.

Oranžinė (choleriškos ir sangviniškos spalvų mišinys)

Oranžinė

Poveikis: stipriai stimuliuoja, sukelia impulsus, stiprina gyvybines jėgas, smarkiai šildo. Kai apšviečiama kartu su geltona ir raudona spalva: gaivina nervus, atnaujina pavargusias odos ląsteles ir kartu regeneruoja, aktyvina medžiagų apykaitą ir liaukas per plaučių, inkstų, virškinimo funkcijas, gerina skydliaukės veiklą, švelnina įtampą ir spazmus.

Naudojimas: visoms nurodytoms reikmėms ir nuo silpnumo, mieguistumo, nuovargio bei kitokio šilumos trūkumo.

Kosmetikoje – odai valyti, sausai, linkusiai raukšlėtis, taip pat suglebusiai, atrofiškai odai gydyti.

Violetinė (choleriškos ir melancholiškos spalvų energijos mišinys)

Violetinė

Poveikis: ramina, harmonizuoja nervus, sielą, dvasią, stiprina (jei apšviečiama pakaitomis su raudona), skatina gynybines organizmo jėgas; gerina organizmo skysčių apykaitą ir kartu valo iš vidaus ir šalina šlakus; padeda panaikinti skysčių kamščius kraujagyslėse.

Jei pakaitomis maišoma su mėlyna, nepaprastai ramina ir tvarko kvėpavimą, gilina miegą, žadina meditatyvines jėgas.

Naudojimas: visoms nurodytoms sritims. Limfos sistemai ir gynybinėms jėgoms aktyvinti.

Kosmetikoje – audiniuose (ašarų maišeliai, patinę vokai, sunkūs, kabantys skruostai, ištinusios kojos) susidariusiems skysčių kamščiams valyti ir nelygiai odai po inkštirų prižiūrėti, norint išvengti randų.

Spalvotos šviesos procedūros namuose

Harmonizuotas spalvos apšvietimas grožiui, sveikatai ir jėgoms atstatyti yra įvairus, paprastas, natūralus ir veiksmingas metodas. Jis padeda ir neturi jokių šalutinių poveikių. Be to, jums namuose nereikia jokių sudėtingų įrengimų (kaip gydytojo kabinetui).

Kosmetinės procedūros namuose su spalvota šviesa pavyzdys.

Pradžia: prieš pradėdama procedūrą. Įjunkite žalią arba violetinę šviesą, taip jūs nusiraminsite ir nusiteiksite.

Tęsinys: pasirinkite kitą odos priežiūros apsauginę spalvą, pvz., mėlyną – per dideliam jautrumui sumažinti ir esant kaukėms, geltoną – spaudydama spuogus, apelsininę – giluminiam valymui, raudoną – kompresams, violetinę – po masažo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)