Kad makiažas gautųsi gaivus ir gražus – odą reikia drėkinti. Drėkinančią ir energizuojančią kapsulę su ženšeniu naudojusi specialistė patarė kapsules drėkinimui naudoti ir prieš einant į vakarėlį bei po jo. Taip oda bus sudrėkinta ir atgaivinta.

Pirmasis makiažo kūrimo žingsnis – tinkamo makiažo pagrindo parinkimas. „Vasarą nesinori stipraus makiažo ir kaukės efekto. Šią vasarą stiprus makiažas nebemadingas ir pudros reikia naudoti kuo mažiau. Makiažo pagrindas, kurį naudoju ir pati, atstoja kremą ir suteikia lengvą atspalvį. Veidą sukamaisiais judesiais galima dengti ir pirštais. Priklauosomai nuo makiažo pagrindo, jei jis sunkesnis, tai galima tepti ir su kempinėle ar teptuku“, – sakė K. Taraškevič-Bethel.

Reikėtų nepamiršti padengti paakių srities ir vokų. Dauguma moterų turi paryškėjusias kraujagysles, tad net be maskuojančios priemonės galima paslėpti netobulumus makiažo pagrindu. Kad akių šešėliai laikytųsi ilgiau ir nebyrėtų – akių vokus būtina padengti skystu makiažo pagrindu.

Dažna moterų klaida – netinkamas makiažo pagrindo atspalvis. „Ne visoms moterims reikia pasirinkti rausvesnį pudros atspalvį. Jei esate linkusi į raudonį, tai geltonas makiažo pagrindas puikiai paslepia ir suvienodina veido odos atspalvį ir paslepia raudonį, tad tinkamai išsirinkti makiažo pagrindo atspalvį yra labai svarbu. Makiažo pagrindo nesirinkite užsitepusios ant rankos. Tepkite ant veido ir tuomet išeikite į dienos šviesą, ir pasižiūrėkite, ar atspalvis tikrai tinka“, – patarė specialistė.

K. Taraškevič-Bethel teigė, kad sau makiažą kasryt pasidaro vos per 8 minutes. „Manau, kad dauguma šiuolaikinių moterų nori geriau ilgiau pamiegoti, nei atsikelti dažytis, tad kiekvienai reikėtų išmokti greitai pasidažyti“, – šypsojosi moteris.

Makiažo pagrindą reikėtų rinktis pagal odos tipą. „Jie būna labai skirtingi: vandens, aliejaus pagrindo ar matifikuojantys, kurie neleidžia odai blizgėti. Riebios odos savininkėms nerekomenduoju naudoti aliejaus pagrindo makiažo pagrindo, nes veidas ims blizgėti. Reikėtų rinktis matifikuojantį makiažo pagrindą ir prieš tai odą sudrėkinti. Net riebi ar mišri veido oda reikalauja drėgmės ir ją būtina drėkinti“, – patarė K. Taraškevič-Bethel.

Makiažo pagrindas visuomet subėga į mažas raukšleles po akimis ir ant vokų. Pasak specialistės, jokios padarytos klaidos čia nėra – taip nutinka visoms. „Tiesiog pirštų galiukais reikėtų ištapšnoti tas vietas“, - problemos sprendimą siūlė specialistė.

K. Taraškevič-Bethel rekomendavo visoms moterims naudoti paakių maskavimo priemonę: „Paakių maskuokliai būna įvairaus tipo: labai lengvi ir kreminiai, kurie yra paakių kremo konsistencijos arba stipriau maskuojantys. Kasdien ir vyresnėms moterims siūlyčiau lengvą kreminį maskuoklį, kuris neišryškina raukšlelių.“

Makiažo meistrė teigė, kad madingiausias makiažas yra individualiai parinktas. „Madinga tai, kas jums tinka. 2017 vasarą svarbiausia švytėti. Jaunos merginos gali dažytis daug ir ryškiai, bet reikėtų pasirinkti ar ryškesnės akys, ar lūpos“, – esminę taisyklę priminė specialistė.

Norinčioms paputlinti lūpas ir išryškinti jų formą, K. Taraškevič-Bethel pataria virš lūpos perbraukti šviesiu pieštuku.

„Makiažas užfiksuojamas su sausa pudra, kad veidas neblizgėtų ir makiažas ilgiau išsilaikytų. Kiekviena moteris turėtų naudoti skaistalus. Skaistalai taip pat būna skirtingų tekstūrų: kreminiai, sausi, kompaktiniai arba birūs. Šiuo metu madinga viskas, kas švyti. Skaistalus naudoju ir vietoj akių šešėlio, nes ne visos turime pilną dėžę kosmetikos priemonių, tad skaistalus galima naudoti ir kaip šešėlius. Tai labai išryškina akių spalvą, o ypatingai žydras akis. Nereikia bijoti rausvų ar persikinių skaistalų. Lietuvės mėgsta taip „prisirudinti“, kad tampa į save nebepanašios, tad naudokite rausvus šešėlius“, – patarė makiažo meistrė.

Vyresnio amžiaus moterims svarbiausia dar labiau neišryškinti mimikos raukšlių ir raukšlelių aplink akis, tad K. Taraškevič-Bethel tokiu atveju sausą pudrą pataria naudoti kuo mažiau.

Specialistė atskleidė, kad dabar ir vėl madingas įdegis, tačiau jis turėtų būti lengvas. „Į madą vėl grįžta bronzantai, kuriuos išties paprasta naudoti. Juos reikėtų švelniai tepti per visą veidą sukamaisiais judesiais.. Nepamirškite smilkinių ir nepalikite linijų“, – sakė makiažo meistrė.

K. Taraškevič-Bethel atskleidė, kad pati naudoja ne juodos, o rusvai žalsvos spalvos akių pieštuką. „Ji tinka visoms ir tuomet neatrodo, kad esame per daug prisidažiusios. Pati akių kontūrą brėžti išmokau treniruodamasi prieš eidama miegoti: valydavau ir dažydavau vėl. Taigi, visos pasitreniravusios galime to išmokti“, – teigė specialistė.

Nors dar neseniai buvo itin madinga lūpas tepti matiniais lūpų dažais, tačiau šią vasarą viskas apsivertė. „Dominuoja blizgios spalvos, šlapių lūpų efektas. Man matinės lūpos gražu, o ir madinga tai, kas jums tinka. Labai ryškios ir tamsios lūpos geriau išsilaikys, jei jos bus matinės. Kartais, kad lūpdažis ilgiau išsilaikytų, makiažo profesionalai lūpas taip pat padengia šešėlių baze. Išsausėjusių lūpų nepatartina dažyti matiniu lūpdažiu. Naudokite lūpų blizgį“, – teigė K. Taraškevič-Bethel.

Toms, kurios nedrįsta dažytis apatinių blakstienų, makiažo meistrė išdavė vieną triuką: „Kai kurios moterys bijo dažyti apatines blakstienas, bet tai jaunina. Jei pasidažote ir apatinės blakstienos yra tiesiog per ilgos – pirštų galais jas nuvalykite. Jei veidą išsitepėte tušu – šiek tiek palaukite, kol jis išdžius ir su ausų krpštuku nuvalykite.“

Tiesa, šią vasarą nebemadingi ir ryškūs antakiai. K. Taraškevič-Bethel patarė natūralų antakių įvaizdį sukurti antakių pieštuku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)