Deja, apie odą dažnai pamirštame, nors po kelių šalčio ir darganos mėnesių jai tikrai reikalinga speciali priežiūra. Pirmiausia, reikia išsiaiškinti, kuriuos produktus naudoti galima, o kurių verčiau atsisakyti.

Stiliaus puslapis stylecaster.com pateikia keletas patarimų, kaip rūpintis oda atėjus pavasariui.

Drėkinamosios priemonės

Šaltas žiemos oras gerokai išsausina odą, todėl būtina sugrąžinti jai prarastą drėgmės kiekį. Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis drėkinamąsias priemones? Vertingiausi yra ne tik drėkinamieji, bet ir apsaugos funkciją turintys produktai. Saulėgrąžų aliejus ir vitaminas E turi minkštinamąjį ir raminamąjį poveikį. Jie sulaiko drėgmę odos ląstelėse, taigi, oda nuolat drėkinama. Verta rinktis priemones, kurių sudėtyje yra alfa ir beta hidroksirūgščių, ypač teigiamai veikiančių išsausėjusią odą. Dar vienas būtinas efektyvios drėkinamosios priemonės komponentas – tai glikolio rūgštis, švelniai pašalinanti negyvas odos ląsteles ir suteikiantis veidui spindesio.

Šveitimas ir valymas

Kartais tiesiog instinktyviai jaučiame, kad keičiantis metų laikams vieną procedūrą geriau keisti kita. Tačiau apie šveitimą ir valymą taip manyti nederėtų. Šveičiant pašalinamas šiurkštus, per žiemą išsausėjęs sluoksnis. Jei norite išsirinkti efektyviausią šveitiklį, žinokite, kad jis neturi būti su graikinio riešuto arba abrikoso kauliukų mikrodalelėmis. Tokie šveitikliai yra gana rupios struktūros, todėl gali dirginti ir braižyti odą. Žymiai geriau, jei šveitiklio sudėtyje bus tokie komponentai kaip rudasis cukrus arba hidroksirūgštys. Odos šveitimo procedūrą rekomenduojama atlikti kartą ar du per savaitę, tačiau valyti odą reikia dukart per dieną – ryte ir vakare. Geriausia rinktis švelnų bekvapį valiklį – tokia priemonė tikrai neerzins odos.

Nepamirškite apie SPF

SPF (apsaugos nuo saulės faktorius) – tai rodiklis, kurio negalima pamiršti ištisus metus, o kadangi šylant orams vis daugiau laiko praleidžiame lauke, apsaugai nuo saulės reikia skirti dar daugiau dėmesio. Būtinai išsiaiškinkite, kokio stiprumo apsauga būtina veidu, o kokio – kitoms kūno dalims, nes kūno odai tinkama formulė gali daryti neigiamą poveikį veidui. Stenkitės rinktis kuo mažiau cheminių priedų turinčias apsaugines priemones nuo saulės. Geriausia, jei jų sudėtyje bus titano dioksido ir (arba) cinko oksido. Šie komponentai nesukelia nepageidaujamos odos reakcijos, kuri gali pasireikšti nuo intensyvesnių cheminių priemonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją