Vokietijos mieste Štutgarte vykstančio „Porsche Tennis Grand Prix“ turnyro aštuntfinalio etape 30-metė M. Šarapova 7:5, 6:1 nugalėjo savo tėvynainę, 28-erių rusę Jekateriną Makarovą.

J. Makarova pasaulio moterų reitinge šiuo metu yra 45-a, o M. Šarapova nėra reitinguota.

Turnyro ketvirtfinalyje M. Šarapovos laukia dvikova su Estijos atstove – 21-erių Anett Kontaveit, pasaulio reitinge užimančia 74-ąją poziciją.

Pirmajame turnyro rate M. Šarapova 7:5, 6:3 nugalėjo 34-erių italę Robertą Vinci.

Tuo metu turnyro nugalėtojos titulą ginančiai vokietei Angelique Kerber turnyras baigėsi aštuntfinalyje. 29-erių metų antroji pasaulio raketė netikėtai 2:6, 5:7 pralaimėjo 23-ejų Prancūzijos atstovei Kristinai Mladenovič, kuri planetos reitinge yra 18-a.

Primename, kad 2016 metų birželį M. Šarapova buvo diskvalifikuota dvejiems metams už draudžiamo preparato meldoniumo vartojimą. Spalio 4-ą dieną Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) sutrumpino jos bausmės laiką ir į kortus tenisininkė galėjo sugrįžti jau šių metų balandžio pabaigoje.

M. Šarapova yra laimėjusi penkis „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyrus, su Rusijos moterų rinktine iškovojo Federacijų taurę ir tapo 2012 metų Londono olimpiados vienetų varžybų vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)