Varžybų organizatoriai šiemet parengė dalyviams puikų prizą. Vienam iš turnyro prizininkų bus padovanotas skrydžio bilietas Vilnius-Tokijas-Vilnius. Laimingasis ar laimingoji galės aplankyti Japoniją gegužės 8-21 d.

Prizo savininkas bus nustatytas 2017 metų vasario 26 d., paaiškėjus visiems prizinių vietų laimėtojams (1-3 vietos). Tai lems burtai atsitiktine tvarka.

Šeštadienį vakare paaiškėjo po keturias visų šešių grupių stipriausias poras.

Moterų dvejetų grupėje Eglė Jurkevičienė su Aušra Rudiene ir Rasa Butrimaitė su Erika Buntiene nuolat žaidžia tarpusavyje įvairių turnyrų finaluose, tačiau šįkart joms iššūkį gali mesti pajėgios Baltarusijos tenisininkės Alena Kondryna ir Vitalija Deineka. Į varžoves kabintis mėgins ir naujai susiformavusi pora Eglė Vindašiūtė ir Dalia Leonavičiūtė.

Vyrų dvejetų „Hard“ grupė kaip niekada stipri, tad prasibrauti į pusfinalį niekam nebuvo lengva. Abi pusfinalio dvikovų poros vertinamos kaip lygiavertės.

Išskirti galima būtų Andrių Morkūną, kuris yra ilgametis įvairių turnyrų grupių nugalėtojas, o pernai iškovojo titulus mišrioje ir vyrų „Seniors“ grupėse. Šįkart nugalėtojo vardo jis siekia su nauju partneriu Kšyštofu Gulbinovicziumi.

Vyrų dvejetų „Light“ grupė šiais metais buvo sujungta su senjorais. Paaiškėjus pajėgiausiųjų ketvertui galima konstatuoti, kad jaunystė šįkart buvo pranašesnė už patirtį – pusfinalyje žais jaunesni tenisininkai.

Pažengusių mėgėjų arba „Mix Hard“ mišrių dvejetų grupės vienoje pusfinalio dvikovoje potencialūs favoritai yra Jurgita Kveselaitė ir Andrius Labunskas, tačiau jų varžovai pergalės lengvai neatiduos – viena iš poros lyderių Rūta Radavičiūtė yra Remigijaus Balžeko teniso akademijos trenerė.

Kitoje „Mix Hard“ pusfinalio poroje perspektyvūs vilniečiai susigrums su gerai susižaidusiais kauniečiais.

„Mix Light“ grupės viename pusfinalyje susigrums patirtis ir jaunimas. Daug metų JAV žaidęs ir treniravęs Gediminas Valiukėnas su savo auklėtine Dalia Sadeckiene stos į akistatą prieš brolį ir seserį Palesikus.

Kita pora žada intriguojančią dvikovą, kurioje nugalėtojai sunkiai prognozuojami. Daug į treniruotes investuojantys ir stipriai progresuojantys Kveselaičiai surems raketes su krepšininkų pora – ilgai tenisą žaidžiančia Lietuvos moterų krepšinio lygos direktore Audra Ginelevičiene ir buvusiu krepšininku Rolandu Jaručiu.

Profesionalo ir mėgėjo arba Masters grupė tapo tikra turnyro puošmena. Pusfinaliuose žais buvę Lietuvos čempionai, o kiekvienoje poroje yra po akivaizdų lyderį.

Simas Malakauskas yra vienas iš Lietuvos teniso rinktinės trenerių, Julius Gotovskis ir Tadas Tarasevičius – buvę nacionalinės rinktinės žaidėjai, Skirmantas Mačinskas – Lietuvos čempionatų prizininkas.

Įdomu, kad iššūkį vyrams šioje grupėje metė ir dvi moterys – Galina Bezrukich ir Skaitė Bražėnaitė.

Turnyro grupių pusfinalio poros:

„Mix Light“ - mėgėjų mišrūs dvejetai:

Benedikta Palesik / Frederikas Palesikas – Dalia Sadeckienė / Gediminas Valiukėnas

Jurgita Kveselaitė / Paulius Kveselaitis – Audra Ginelevičienė / Rolandas Jarutis

„Mix Hard“ - pažengusių mėgėjų mišrūs dvejetai:

Jurgita Kveselaitė / Andrius Labunskas – Rūta Radavičiūtė / Martynas Eimontas

Alisa Gaivoronskytė / Jevgenijus Tekutjevas – Justė Kančaitė / Augustinas Karkauskas

Moterų dvejetai – mėgėjų dvejetai:

Eglė Jurkevičienė / Aušta Rudienė – Eglė Vindašiūtė / Dalia Leonavičiūtė

Alena Kondryna / Vitalija Deineka – Rasa Butrimaitė / Erika Buntienė

Vyrų dvejetai „Light“ – mėgėjų dvejetai:

Matas Pikturna / Tomas Šeikis – Ovidijus Vilniškis / Karolis Kazlauskas

Linas Mikalauskas / Tomas Petrošaitis – Aleksejus Nikiforovas / Tomas Šalkauskas

Vyrų dvejetai „Hard“ - pažengusių mėgėjų dvejetai:

Robertas Blagušauskas / Mindaugas Simanaitis – Andrius Morkūnas / Kšyštof Gulbinovicz

Tomas Bagdanskis / Vaidas Bielinis – Viktoras Gasiūnas / Tadas Skairys

Vyrų dvejetai „Masters“ – profesionalo ir mėgėjo dvejetai:

Simas Malakauskas / Dainius Baliūnas – Skirmantas Mačinskas / Aivaras Mezginas

Tadas Tarasevičius / Tomas Šalkauskas – Andrius Nikelis / Julius Gotovskis

Tenisininkai žaidžia iki dviejų laimėtų setų „valandos principu“.