A. Morkūnas šiais metais triumfavo „Seniors“ grupės varžybose, kuriose kovojo 45-erių metų ir vyresni žaidėjai. Kartu su Edvinu Žilinsku jis finale 11:5 nugalėjo Modestą Keliauską ir Vaidotą Aleksių. Dar vieną čempiono titulą A. Morkūnas iškovojo kartu su Egle Jurkevičiene, apgindamas mišrių dvejetų čempionų titulą – įveikti Agnieška Osipovič ir Raimundas Žukas.

„Todėl, kad man greit sueis 52-eji metai, nutariau sužaisti su savo amžiaus varžovais“, – juokdamasis sprendimą žaisti „Seniors“ grupėje ir neginti vyrų dvejeto titulo komentavo A. Morkūnas.

Čempionas sutiko, kad turnyras nebuvo itin sunkus ir didesnės kovos sulaukė tik finale. Jis juokavo, kad buvo kilę minčių, jog reikėjo dalyvauti vyrų dvejetuose su jaunesniais varžovais ir ten galbūt pralaimėti.

„Masters“ taurė iškeliaus į Marijampolę

„Masters“ grupėje, kurioje dvejetą sudarė profesionalas ir mėgėjas, buvo galima išvysti daugiausiai atkaklių kovų ir žinomų teniso veidų. Finale akis į akį susidūrė Oskaro Kalinausko ir Vytautas Matuliausko bei Almanto Oželio ir Roberto Blagušausko dvejetai. Būtent pastaroji marijampoliečių pora džiaugėsi pergale ir pirmu „Masters“ trofėjumi.

„Turnyre buvo smagu, kadangi susirinko daug aukšto meistriškumo žaidėjų. Buvo pasipriešinimo, greito teniso, o iš to įgauni daug patirties. Dar smagiau išeiti aukštai iškelta galva, kai tampi nugalėtoju“, – kalbėjo čempionai.

Paklausti ar kitais metais gins „Masters“ čempionų titulą, dvejetas atsakyti negalėjo, kadangi A. Oželis planuoja išvykti mokytis į JAV arba Jungtinę Karalystę.

Vyrų dvejetuose – advokatų triumfas

Vyrų dvejetų turnyre triumfavo Tomo Bagdanskio ir Gedimino Narinkevičiaus dvejetas. Jie finale 12:6 palaužė Tomą Kirchovą ir Mažvydą Gražį.

T. Bagdanskiui tai jau antras vyrų dvejetų čempiono titulas – pirmame turnyre jis triumfavo su A. Morkūnu. Praėjusiais metais T. Bagdanskis krito finale, o šiais metais ir vėl džiaugėsi pirma vieta. Jo porininkui G. Narinkevičiiui tai buvo debiutas DELFI turnyre.

„Mes visas varžybas sužaidėme labai stabiliai ir neleidome atsirasti intrigai. Pasipriešinimas buvo, bet stengiamės perimti iniciatyvą nuo pat pradžių“, – pasakojo čempionai.

G. Narinkevičiui turnyras paliko gerą įspūdį, tačiau jis pažymėjo, kad nebuvo pratęs prie formato, kai yra žaidžiama vieną valandą. T. Bagdanskis pripažino, kad kartais laiko skaičiavimas pakiša koją ir lemia pralaimėjimą. Abu vyrai yra advokatai.

„Mes neseniai susipažinome ir visai nebloga teisininkų pora gavosi“, – juokėsi jie.

Moterys apgynė titulą

Moterų dvejetų turnyre nugalėtojų titulą nesunkiai apgynė Indrė Puidokė ir Rasa Butrimaitė. Finale jos 13:5 nugalėjo Gabiją Jurgaitytę ir Violetą Kirilovaitę.

„Ko gero sunkiau apginti titulą, nes atėjome į aikštelę žinodamos, kad praėjusiais metais turėjome taurę. Užsidėjome antpečius, bet susikaupėme ir stengiamės laimėti“, – atsiėmusios apdovanojimą sakė tenisininkės.

Nors jų rezultatai atrodytų rodo, kad didesnio pasipriešinimo sulaukta nebuvo, sportininkės sako, kad turnyras buvo sunkus.

„Taškai buvo įtempti, tiesiog lemiamais momentais geriau sužaisdavome. Šį kartą ir finalas buvo sunkesnis. Apskritai, turnyras labai gerai organizuotas ir grįžome čia su malonumu“, – kalbėjo čempionės.

Trečiame DELFI teniso turnyre dalyviai varžėsi penkiose skirtingose grupėse – vyrų, moterų, mišrių, „Seniors“ ir „Masters“ dvejetuose. Pastarojoje varžėsi vienas profesionalas ir mėgėjas.

DELFI teniso turnyras vyko olimpiniu principu – varžybos truko vieną valandą, o laimėjo komanda surinkusi daugiau laimėtų geimų.

Dalyvauti turnyre savo norą išreiškė 10 moterų, 32 vyrų, 30 mišrių, 7 „Seniors“ ir 15 „Masters“ dvejetų poros.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)