VTA organizuoja mažųjų vaikų teniso varžybas pagal Tarptautinės teniso federacijos (ITF) vaikų teniso taisykles – su minkštesniais kamuoliukais, lengvesnėmis raketėmis, mažesnėje aikštėje, taip pat ir vyresnių vaikų bei paauglių turnyrus, kurie jau yra reitinginiai.

„Kiekvienas turnyras – tarsi kontrolinis mokykloje, kuriam tu ruošiesi visų treniruočių metu, bent jau taip jaučiasi dažnas vaikas, atėjęs į varžybas. Turnyro metu atsiranda proga parodyti, ką išmokai ir dėl ko treniravaisi. Ir jaudulys toks pat, kaip prieš egzaminą – labai norisi ne tik sau, bet ir kitiems įrodyti, kad esi geriausias“, - apie jaunuosius tenisininkus pasakojo E. Liachovičiūtė.

Labai svarbu, kad vaikas jau nuo pat mažumės pradėtų dalyvauti turnyruose ir tas jaudulys su kiekvienom varžybom mažėtų. Varžybos svarbi tobulėjimo dalis, tokia pat svarbi kaip ir pati treniruotė, poilsis, tinkama pilnavertė mityba ir didelis noras siekti užsibrėžto tikslo.

„Labai džiugu, kad šiemet atsirado galimybės VTA organizuoti daugiau įvairių amžiaus grupių turnyrų. Vaikai labai laukia varžybų, tai ne tik galimybė pasivaržyti su savo bendraamžiais, bet ir pabendrauti“, – džiaugėsi VTA treneris Paulius Jurkėnas.

VTA šiemet gali pasigirti dar vienu nauju turnyru, kuris papildė šio pavasario turnyrų kalendorių. Kovo 16-18 dienomis SEB arenoje vyks teniso turnyras vaikams iki 16 metų.

„Džiaugėmės galėdami organizuoti turnyrą 14-16 metų vaikams. Lietuvoje reitinginių turnyrų dar gana nedaug, tad tai dar viena galimybė vaikams išbandyti savo jėgas, pasisemti patirties ir tuo pačiu tobulėti“, – pasakojo E. Liachovičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją