Antrame varžybų rate – aštuntfinalyje – pirmu skirstytas R. Berankis susitiko su 23-ejų metų australu Benjaminu Mitchellu (ATP-242), nugalėjo varžovą po dviejų setų beveik 2 valandų (1:46 val.) kovos 7:5, 6:4 ir pateko į ketvirtfinalį.

Tai buvo 12-a R. Berankio pergalė iš eilės. Jis laimėjo 16-ą susitikimą iš pastarųjų 17-os. Paskutinį kartą R. Berankis pralaimėjo balandžio 3-ią dieną 25-erių metų rusui Jevgenijui Donskojui (ATP-67).

Pergalės aštuntfinalyje kaina – 18 įskaitinių ATP taškų ir 2 190 JAV dolerių.

Pirmas setas mūsiškiui prasidėjo nelabai sėkmingai, kai trečiame geime varžovas atliko „break'ą“ (0:3). Šiame geime po akivaizdaus B. Mitchello padavimo į užribį teisėjas įskaitė australui taškus. Septintame geime R. Berankiui pavyko laimėti tašką per priešininko padavimus ir netrukus jis išlygino santykį 4:4. Šioje atkarpoje teisėjas vėl įskaitė B. Mitchellui tašką po smūgio į užribį. Laimė, mūsiškio šios arbitro klaidos neišmušė iš vėžių. 11-ame geime lietuvis atliko dar vieną svarbų „break'ą“ ir galutinai perėmė iniciatyvą (6:5). Savo padavimais R. Berankis ir laimėjo pirmą partiją – 7:5. Kova užtruko 1 valandą ir 12 minučių.

Antrame sete lemiamas buvo penktas geimas, kuriame R. Berankis atliko break'ą (3:2) ir vėliau ramiai bei pergalingai baigė ir partiją (6:4), ir mačą (2-0).

Trečiadienį R. Berankis laimėjo prieš 22-ejų metų 189-ą pasaulio raketę kitą australą Luke'ą Saville'ą po gana lengvos 55 minutes trukusios dviejų setų kovos 6:2, 6:3 ir pateko į aštuntfinalį.

R. Berankio varžovas ketvirtfinalyje bus 30-metis ukrainietis Serhijus Stachovskis (ATP-122), kuris kitoje aštuntfinalio dvikovoje buvo pranašesnis prieš 26-erių metų taivanietį Jasoną Jungą (ATP-314) rezultatu 6:2, 6:3.

Rezultatas:

1-Ričardas Berankis (ATP-55, Lietuva) - Benjamin Mitchell (ATP-242, Australija) – 7:5 (1:12 val.), 6:4 (34 min.).

Turnyro bendras prizų fondas yra 75 tūkst. JAV dolerių. Vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 100 ATP įskaitinių taškų ir 10 tūkst. 800 JAV dolerių.

Antrą savaitę iš eilės ir šeštą kartą karjeroje R. Berankiui pavyko laimėti ATP „Challenger Tour“ serijos turnyrą. Praėjusį savaitgalį (balandžio 24 d.) jis tapo Kinijoje pasibaigusio „TAC Cup China International Nanjing Challenger 2016“ turnyro čempionu. Dar anksčiau (balandžio 17 d.) R. Berankis triumfavo ATP „Challenger“ turnyre Kvandžu, Pietų Korėjoje.

Primename, kad viena didžiausių R. Berankio svajonių – kelialapis į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, prie kurios lietuvis artėja. Tam, kad patektų į olimpiadą, mūsiškiui iki birželio 6-os dienos ATP reitinge reikia išsilaikyti bent iki 70-75 vietos. ATP iki tol dar 5 kartus skelbs reitingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)