Kovingai į trečią 35-mečių etapą žengė teniso treneris Darius Augustinaitis (6 pagal skirstymą).

Pirmą setą lietuvis varžovui iš Rusijos Sergejui Malkovui pralaimėjo 4:6, tačiau vėliau susiėmė ir užtikrintai laimėjo likusius 2 setus - 6:2, 6:2. Dėl teisės žaisti turnyro pusfinalyje jis susitiks su 3 reitingą savo amžiaus grupėje turinčiu Andrejumi Kolesinu iš Latvijos.

Netikėtas rezultatas užfiksuotas ir 40-mečių korte. Arūnas Rozgas sudėtingame mače 2:6, 7:6 (9:7), 7:5 sugebėjo palaužti 3 pagal skirstymą suomį Tero Nissineną. A. Rozgas ketvirtfinalyje susitiks su savo tautiečiu Andriumi Augūnu.

Įtempta kova vyko ir 50-mečių fronte. Čia po 3 setų kovos 3:6, 6:2, 6:2 tolyn žengė Saulius Žičkus, privertęs pasiduoti vokietį Gabrielį Gonzalezą Ferrerą.

Tarp 8 stipriausių tenisininkų iki 65 metų kategorijoje žengė vienos iš Vilniaus klinikų vadovas Algirdas Gailius. Lietuvis 6:1, 6:4 susitvarkė su Rolandu Doerfleriu. Dėl patekimo į pusfinalį A. Gailiaus laukia dar vienas vokiškas išbandymas – kova su trečiu pagal skirstymą Hansu-Peteriu Balke.

Pergalėmis penktadienį taip pat džiaugėsi Edvinas Žukas, Andrius Morkūnas, Donatas Butinavičius ir Vidmantas Damalakas.

Nesustabdomai ir toliau apdovanojimų link juda bene geriausias viso turnyro žaidėjas estas Renne Buschas. Jis į trečią etapą pateko įveikdamas Darijų Jasą (6:1, 6:0). Jis ketvirtfinalyje tikriausiai susitiks su vokiečiu Welfu Wustilchu.

Tarp moterų įspūdingą formą demonstruoja daugkartinė Lietuvos čempionė Gabrielė Lencina. Ji be vargo 6:0, 6:0 įveikė baltarusę Kateriną Gryčianovą ir pateko į pusfinalį.

Nepasisekę pirmą reitingą savo kategorijoje turėjusiai Eglei Jurkevičienei. Ji 1:6, 4:6 pralaimėjo oponentei iš Suomijos Mari-Liis Parmas (7 pagal skirstymą) ir pasitraukė iš tolesnių kovų.

Šiuo metu savo pasirodymą „Vilniaus taurėje“ pradeda ir buvęs Latvijos ministras pirmininkas Ivaras Godmanis. Jis susitinka su Vokietijos atstovu Reinholdu Rombachu.

Šiemetinis senjorų turnyras Vilniuje yra jau ketvirtas. Jame dalyvauja daugiau kaip 300 sportininkų. 200 iš jų - svečiai iš 18 užsienio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)