Meile tenisui garsėjantys socialdemokratai Purpurinę rožę iškovojo jau aštuntąjį kartą. Politikai varžovus nugalėjo 11 kartų iš 16 žaistų susitikimų, o kartą baigė lygiosiomis.

Turnyras vyko neįprasta ir įdomia sistema. Dvejoms komandoms atstovaujantys dalyviai burtais buvo suskirstyti į poras, žurnalistų ir šoumenų komanda, sudaryta iš keturių porų, ratų sistema rungėsi prieš keturias visuomenininkų ir politikų poras. Daugiausiai geimų surinkusi pora pelnė tašką savo komandai.

Nugalėtojų komandą sudarė daugiausia socialdemokratai – G. Kirkilui burtai lėmė, kad jam į poras stos užsienio reikalų viceministras Neris Germanas, Vilniaus teniso klubo prezidentas Romanas Paulauskas teniso paslapčių mokė Arūną Kesarauską, o sutuoktinių Sauliaus ir Violetos Stripeikių keliai trumpam išsiskyrė. S. Stripeika kovojo poroje su Juozu Zalatoriumi, o jo žmonai Violetai teko garbė poroje būti su V. Paleckiu.

Žurnalistų ir šoumenų komandos garbę gynė M. Garbačiauskaitės-Budrienės ir Dariaus Tarasevičiaus pora, J. Morkūno ir laidų prodiuserio Lauryno Šeškaus duetas, humoristas Gintaras Ruplėnas petys į petį stojo su viešųjų ryšių specialistu Dariumi Gudeliu, o sporto žurnalistas Tomas Langvinis ir žurnalistas Edmundas Jakilaitis sudarė bene stipriausią pralaimėjusių komandos porą.

Žurnalistams dvi pergales iškovojo G. Ruplėno ir D. Gudelio pora, vieną pasiaukojančiai pelnė J. Morkūno ir L. Šeškaus duetas, vieną iškovojo teniso žinovo T. Langvinio ir E. Jakilaičio pora. Pastarieji taip pat paskutinį susitikimą su G. Kirkilo ir N. Germano porą baigė lygiomis. Ekspremjeras atrėmė E. Jakilaičio padavimą, turėjusi padėti tašką užsitęsusiame susitikime.

Tik prieš dvejus metus pradėjęs šiame turnyre dalyvauti T. Langvinis buvo apdovanotas papildomu prizu už gerą žaidimą. Dalyvis ne vieną varžovą nustebino puikiai kovodamas dėl kiekvieno kamuoliuko.

Papildomas prizas DELFI redaktorei

Nedaug trūko ir iki dar vienos žurnalistų pergalės. DELFI vyriausioji redaktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir „Verslo žinių“ žurnalistas D. Tarasevičius tik po pratęsimo nusileido J. Paleckio ir V. Stripeikienės porai. Po šios kovos buvo nuspręstą papildomą prizą už kilnų pavyzdį skirti M. Garbačiauskaitei-Budrienei. Ji lemiamo padavimo metu šią teisę perleido varžovams.

Politkus į pergalę vedė visas keturias pergales iškovoję S. Stripeika ir J. Zalatorius. Pastarajam taip pat buvo įteiktas prizas už pasiaukojimą, mat jau pirmajame susitikime J. Zalatorius susižeidė čiurną ir turnyro pabaigoje jau gerokai šlubavo.

Paskutinį prizą teko dalinti pusiau. Jis atiteko J. Morkūno ir L. Šeškaus porai už pasiaukojantį žaidimą. Visus turnyro dalyvius gerokai nustebino faktas, kad J. Morkūnas gali be sustojimo žaisti dvi valandas.

J. Morkūnas, net ir po pralaimėto turnyro ir nugarą užgavusio kamuoliuko, nestokojo savo šmaikštumo. Ypač paklaustas koks skirtumas teniso aikštelėje tarp politikų ir paprastų žmonių.

„Su politikais vienu metu sunku ir lengva žaisti. Jie jaučiasi kalti prieš mus, rinkėjus. Jie nuolaidžiauja, stengiasi paduoti paprastesnius kamuolius. Bet niekada nežinosi ką jie galvoja iš tikro. Jie gudrūs“, – kalbėjo J. Morkūnas.

Vakar vykęs Lietuvos socialdemokratų partijos suvažiavimas ir prezidiumas nenuvargino Seimo vicepirmininko G. Kirkilo. Jo pora iškovojo dvi pergales ir mačą baigė lygiosiomis. Jis trumpai pasidalijo savo sėkmės paslaptimi.

„Vadovaujuosi šachmatų didmeistrio Gario Kasparavo mintimi, kad tenisas yra šachmatai aikštėje. Savo trumpas rankas turėjau kompensuoti kitais žaidimo aspektais ir man tai pavyko“, – pasakojo G. Kirkilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)