Pastarojo dešimtmečio pasaulio teniso žvaigždė akademiją atidarė gimtojoje Maljorkos saloje. Akademijos kompleksą sudaro net dvidešimt penkios visiškai naujos kietos dangos ir gruntinės aikštės, sporto viešbutis, įvairios sporto salės, baseinai, sveikatos centras ir panašiai.

„Ten galima rasti absoliučiai viską, ko gali geisti širdis. Reikia masažo – prašom masažas, reikia restorano su gyva muzika – prašom restoranas. Visas mūsų keturioliktukas iškart apsisprendė sugrįžti čia, tad balandžio mėnesį turėsime antrą dublį“, – šypsojosi delegacijos vadovė Šarūnė Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Akademijos komplekse vienas didžiulis pastatas skirtas gabiausiems jauniesiems tenisininkams iš viso pasaulio. Jie ten gyvena, mokosi bei turi idealias galimybes žaisti tenisą.

„Ten yra tarptautinė mokykla, kurią pabaigus, galima tęsti studijas Jungtinėse Valstijose, žaisti universiteto komandoje ir gauti stipendiją“, – pasakojo Š. Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Vietiniai juokauja, kad visas Manakoro miestelis, kuriame įkurta akademija, priklauso Nadalių šeimai. Jame jau ne vienus metus gyva tradicija – vienoje kavinėje kartu stebėti Rafos žaidimą.

„Nadalio šeima akademijoje yra dažni svečiai. Ir ne tik akademijoje. Dar vienas superdalykas – tai Rafos muziejus sporto komplekse. Su interaktyvia zona. Tiesa, mūsų vizito metu ta zona neveikė. Bet ir be jos buvo kur akis paganyti: trofėjai, aprangos, ne tik Nadalio bet ir jo bendražygių iš teniso ir kitų sporto šakų. Taip pat labai jaudinantis filmas muziejaus mini kino salėje“, – kelionės įspūdžiais dalinosi Š. Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Mėgėjai R. Nadalio akademijoje yra pirmas žingsnis į glaudų bendradarbiavimą. R. Balžekas jau anksčiau yra minėjęs, kad akademijoje tikrai atsiras vietų ir geriausiems Baltijos šalių tenisininkams. Geriausias Lietuvos treneris pirmąją lapkričio savaitę pats keliaus į Maljorką aptarti ateities planų.