Susitikimas tarp lietuvių ir norvegų prasidėjo ne taip, kaip tikėjosi daugelis. Laurynas Grigelis (ATP-335) rezultatu 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7) nusileido 18-mečiui Viktorui Durasovičiui (ATP-460), kuris penkių setų mačą žaidė pirmą kartą gyvenime.

„Nieko sau mačas. Džiaugiuosi, kad tokį turėjau, tokia patirtis man labai pravers“, – rankomis trynė V. Durasovičius, patikinęs, kad nenusipelnė L. Grigelio jam skirto „Oskaro“ už suvaidintą mėšlungį, mat nuovargis esą iš tiesų buvo surakinęs jam raumenis.

Tokia pirmo mačo baigtis nustebino ir lietuvių lyderį R. Berankį (ATP-86).

„Šiek tiek netikėta, maniau, kad Laurynas išplėš pergalę. Kita vertus, tenise visko būna“, – sakė tenisininkas.

Pakeitęs L. Grigelį aikštėje, R. Berankis stojo prieš 17-metį Casperą Ruudą (ATP-779) ir laiko veltui nešvaistė. Jaunąjį Norvegijos talentą, pernai užėmusį antrą vietą pasauliniame ITF jaunių reitinge, pirmoji Lietuvos raketė nugalėjo 6:2, 6:1, 6:4.

„Jaučiau jo spaudimą kiekviename žingsnyje“, – prisipažino norvegas, pirmą kartą gyvenime susidūręs su pirmo ATP rikiuotės šimtuko atstovu.

„Gera diena, kamuoliukas lipo prie raketės. Priešininkas jaunas, geras, potencialo turi, bet kartu – pakankamai daug spragų savų savo žaidime, kurias reikės užkamšyti“, – įvertino R. Berankis.

Primename, kad Deviso taurės II grupės Europos/Afrikos zonos mačą tarp Lietuvos ir Norvegijos rinktinių šeštadienį pratęs dvejetų mačas, o sekmadienį – dar du vienetų susitikimai.

Pernai Lietuvos rinktinė iškrito iš I grupės, o norvegai pakilo iš žemesnio diviziono.

Praeityje komandos buvo susidūrusios du kartus: 2008 metais lietuviai laimėjo 2:1, o 2014 metais sutriuškino varžovus 5:0. Šiame mače žaidė ir abu dabartiniai Lietuvos rinktinės lyderiai.

Šiaulių arenoje Lietuvos tenisininkai pastarąjį kartą grūmėsi 2013 metais: tuomet Deviso taurės II grupės susitikime jie 4:1 įveikė Kiprą.

Deviso taurės susitikimo tarp Lietuvos ir Norvegijos rezultatai ir tvarkaraštis

Penktadienis

Laurynas Grigelis – Viktoras Durasovičius 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7);

Ričardas Berankis – Casperas Ruudas 6:2, 6:1, 6:4.

Šeštadienis (nuo 17 val.)

Ričardas Berankis/Lukas Mugevičius – Viktoras Durasovičius/Casperas Ruudas*

Sekmadienis (nuo 12 val.)

Ričardas Berankis – Viktoras Durasovičius*;

Laurynas Grigelis – Casperas Ruudas*

* – kapitonai turi teisę pakeisti pasirinktus žaidėjus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)