Lietuvis trečiadienį po itin atkaklios kovos 5:7, 6:3, 7:6 (7:5) įveikė 26-erių bosnį Aldiną Šetkičių (ATP-226).

R. Berankis pirmo seto pabaigoje pirmavo 5:4, tačiau pralaimėjo tris geimus iš eilės ir atsiliko. Antrame sete jis pasiekė įtikinamą revanšą, o lemiamo seto kulminacijoje triumfavo laimėdamas „tie-break'ą“.

Pergalę iškovojęs Lietuvos tenisininkas pelnė 15-a ATP vienetų reitingo taškų ir 1020 eurų, o ketvirtfinalyje susitiks su 22-ejų metų slovaku Jozefu Kovaliku (ATP-202) arba 32-ejų metų čeku Janu Mertlu (ATP-214).

Primename, kad R. Berankis pirmame rate 7:5, 6:3 įrodė savo pranašumą prieš 25-erių metų italą Roberto Marcorą (ATP-234).

Pergalė aštuntfinalyje vilnietį priartino prie kito sezono Didžiojo kirčio „Australian Open“ pagrindinio turnyro – surinktų taškų pirmai Lietuvos raketei turėtų pakakti patekti į jį be kvalifikacijos varžybų.

Bendrą turnyro Italijoje prizų fondą sudaro 35 tūkst. eurų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)