V. Gerulaitis gimė 1954 m. liepos 26 d. Brukline apsistojusioje lietuvių imigrantų šeimoje. Jo tėvai iš gimtinės emigravo po to, kai 1940 metais Lietuvą okupavo rusai.

Deja, per visą savo gyvenimą V. Gerulaičiui taip nė sykio ir nepavyko atvykti į tėvynę (sovietmečiu jam to padaryti tiesiog nebuvo leista, o vėliau jis nebespėjo).

Lietuvos ir vakarėlių liūtu vadintas tenisininkas skambiausią pergalę iškovojo 1977 m., kai triumfavo „Australian Open“ turnyre. V. Gerulaitis per savo karjerą pasiekė dar du „Grand Slam“ serijos turnyrų finalus ir penkis pusfinalius.

Jis iš viso laimėjo 25-is vienetų varžybų titulus ir net šešerius metus iš eilės (nuo 1977 iki 1982 m.) išsilaikė pirmame ATP reitingo dešimtuke – aukščiausiai buvo pakilęs iki 3-ios pasaulio raketės.

V. Gerulaitis ne kartą įveikė savo laiko teniso legendas Johną McEnroe, Bjorną Borgą ar Jimmu Connorsą, o 1977 m. jo pusfinalio akistata su B. Borgu iki šiol yra neoficialiai laikoma pačia gražiausiu dvikova Vimbldono istorijoje (lietuvis pralaimėjo 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:8 – DELFI).

V. Gerulaitis, kuris po savo padavimų dažnai iškart bėgdavo prie tinklo, iki šiol pagal laimėtus trofėjus (25 vienetų ir 8 dvejetų varžybų) patenka į geriausių pasaulio tenisininkų 30-uką.

O neabejotinai garsiausia jo ištarta frazė, kuri prisimenama iki šiol, buvo: „Tegul tai būna pamoka visiems: niekas nenugali V. Gerulaičio 17 kartų iš eilės“. Šiuos žodžius V. Gerulaitis pasakė po to, kai po 16 iš eilės nesėkmių prieš J. Connorsą jis 1980 m. Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje vykusiame mače pagaliau palaužė savo principinį varžovą rezultatu 7:5, 6:2.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)