Jie iškopė į ketvirtfinalį ir užsitikrino po du Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškus. Tuo metu Lukas Mugevičius ir Aleksas Tverijonas pralaimėjo.

Pirma turnyro raketė 24 metų L. Grigelis (ATP-436) antrajame rate – aštuntfinayje – 6:2, 6:4 nugalėjo 23 metų A. Tverijoną. Mačas truko 1 val. 23 min.

„Buvo nelengva žaisti dėl gana stipraus vėjo. Be to, buvo sunku prisitaikyti prie Alekso žaidimo, – sakė L. Grigelis. – Svarbiausia – pergalė ir kelialapis į kitą etapą. Ketvirtfinalyje laukia sunkus mačas, nes teks kovoti su kairiarankiu žaidėju, paėjusią savaitę Ispanijoje pasiekusiu „Futures“ turnyro finalą.“

Antradienį pirmąjį ATP reitingo tašką karjeroje pelnęs A. Tverijonas po pralaimėjimo nebuvo nusiminęs: „Tikrai neliūdžiu. Buvo smagu išbandyti jėgas su buvusiu pasaulio TOP-200 žaidėju. Manau, kad žaidžiau neblogai ir kažkiek pasipriešinau gerokai daugiau už mane patirties turinčiam Laurynui. Savo žaidimą įvertinčiau aštuoniais balais iš dešimties.“

L. Grigelis ketvirtfinalyje ketvirtadienį (antras mačas devintame korte) susitiks su 19-mečiu rusu Ivanu Gachovu (ATP-2143), kuris praėjusių metų rugsėjo 14 dieną pasaulio reitinge buvo pakilęs į 392-ą vietą. I. Gachovas trečiadienį aštuntfinalyje 6:1, 4:6, 6:0 įveikė aštuntą pagal skirstymą 21-erių metų L. Mugevičių (ATP-732). Šis susitikimas truko 1 val. 53 min.

„Nepaisant kai kurių sveikatos problemų, galėjau sužaisti geriau. Trečio seto pradžioje atidaviau tašką varžovui per savo padavimus ir leidau jam nutolti. Jis nieko išskirtinio neparodė, paprasčiausiai leidau jam laimėti, – teigė L. Mugevičius. – Ne tiek gaila, kad neteks susitikti su Laurynu, kiek apmaudu, kad šiandien nepavyko iškovoti pergalės. Belieka padaryti išvadas ir dirbti dar daugiau.“

J. Tverijonas pergalę šventė po 3 val. 6 min. trukusio trilerio. 22 metų Lietuvos tenisininkas 6:7 (4-7), 6:4, 7:5 nugalėjo atrankos barjerą įveikusį 20-metį rusą Dmitrijų Mnuškiną (ATP-1656). Tai – kol kas ilgiausias šių metų Prezidento taurės turnyro mačas.

„Kova buvo labai įtempta ir permaininga. Pergalei prireikė labai daug fizinių jėgų. Neprisimenu, kada pastarąjį kartą teko žaisti tokį sunkų mačą, – sakė J.Tverijonas. – Gal kiek pasyviai žaidžiau. Kai imdavau atakuoti, situacija iškart pagerėdavo. Mačo pabaigoje sužaidžiau agresyviau ir iškovojau sunkią pergalę. „Futures“ serijos turnyrų ketvirtfinalyje esu žaidęs ne kartą, bet įveikti šio barjero dar nėra pavykę.“

Ketvirtfinalyje ketvirtadienį 11.00 val. (pirmasis mačas devintajame korte) J.Tverijonas išmėgins jėgas su 27 metų latviu Krišjaniu Stabiniu. Po atrankos turnyro į pagrindines varžybas patekęs Latvijos tenisininkas trečiadienį 6:4, 6:3 įveikė antrą turnyro raketę 26 metų italą Claudio Fortuną (ATP-487).

Dėl kelialapių į pusfinalį dar kovos trečioji turnyro raketė 24 metų latvis Mikelis Libietis (ATP-476) ir 27 metų vokietis Pirminas Haenle (ATP-903) bei penktoji turnyro raketė 21 metų švedas Fredas Simonssonas (ATP-678) ir 17-metis baltarusis Mikalajus Haliakas, kuris aštuntfinalyje 6:7 (5-7), 6:3, 6:3 parklupdė ketvirtąjį pagal skirstymą 28 metų prancūzą Laurentą Rochette'ą (ATP-481).

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos turnyro pagrindines vienetų varžybas pradėjo 32 žaidėjai iš 14-os šalių.

Dvejetų varžybų antrajame rate – ketvirtfinalyje – nugalėtojų titulą ginantys ir pirmieji pagal skirstymą L.Grigelis ir L.Mugevičius 6:3, 6:4 įveikė olandą Roy Sarutą de Valką ir I.Gachovą. Pusfinalyje ketvirtadienį Laurynas ir Lukas žais su broliais Tverijonais, kurie trečiadienį 7:6 (8-6), 6:4 nugalėjo ketvirtąjį pagal skirstymą Rusijos tenisininkų duetą – Antoną Galkiną ir Ilją Lebedevą.

Į pusfinalį žengė dar viena lietuvių pora – Tadas Babelis ir Kasparas Žemaitėlis. Jie ketvirtfinalyje 6:4, 6:4 įveikė rusą Levą Kazakovą ir Kanados atstovą Davidą Volfsoną, kurio tėvai yra kilę iš Latvijos. Tadas ir Kasparas dėl kelialapio į pusfinalį kovos su trečiuoju pagal skirstymą Lenkijos duetu – Michalu Dembeku ir Janu Zielinskiu.

Prezidento taurės turnyro organizavimą Lietuvos teniso sąjunga jau trečius metus patikėjo Vilniaus teniso akademijai. Varžybų prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Nugalėtojui atiteks 18 ATP reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis. Vienintelio Lietuvoje rengiamo profesionalų teniso turnyro finalas numatomas šeštadienį 11.00 val.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą laimėjo Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.), du – L.Grigelis (2013 ir 2015 m.). Lietuvos Prezidento taurę yra iškovoję 14-os šalių tenisininkai. Daugiausiai kartų varžybas laimėjo Lietuvos (6), Suomijos (5) ir Vokietijos (3) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)