Geriausio Lietuvos tenisininko iš vėžių neišmušė net ir tyčiniai trukdžiai: nesportiškas varžovo elgesys ir replikos, teisėjų klaidos, sirgalių šūksniai ir fotoaparato blykstės.

Paskutinėje, jau nieko nelėmusioje, akistatoje Lukas Mugevičius (ATP-818) po atkaklios kovos nusileido Nermanui Fatičiui (ATP-808).

Lietuviai Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę įveikė bendru rezultatu 3:2 bei pirmą kartą šalies teniso istorijoje pakilo į pirmą Europos-Afrikos zonos grupę.

Šeštadienį R. Berankio ir Lauryno Grigelio duetas 6:3, 6:3, 7:6 (7:4) nukovė Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkų Mirzos Bašičiaus ir Tomislavo Brkičiaus (ATP-262) porą.

Tuo tarpu penktadienį R. Berankis po atkaklios kovos 5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 6:4 palaužė M. Bašičiaus pasipriešinimą, o L. Grigelis dėl nugaros skausmų negalėjo užbaigti antros vienetų dvikovos – 7:6 (7:5), 1:6, 0:1 užskaitytas pralaimėjimas prieš D. Džumhurą (ATP-113).

Rezultatai:

Nermanas Fatičius 6:7 (6:8), 6:3, 6:4 Lukas Mugevičius

Nors trečiasis Lietuvos rinktinės narys dvikovą pradėjo laimėdamas pirmą geimą, bosnis atsakė penkiomis pergalėmis iš eilės (1:5). Vis tik 19-metis lietuvis nepasidavė ir atsakė tokiu pačiu spurtu bei persvėrė rezultatą savo naudai (6:5). N. Fatičius laimėjo savo padavimų seriją ir tenisininkams teko žaisti pratęsimą. Jame šiek tiek geriau sekėsi Lietuvos atstovui – 1:0.

Antras setas prasidėjo abiejų tenisininkų sėkmingais padavimais (1:1). Po to L. Mugevičius ir N. Fatičius atliko po du „break'us“ (3:3). Vis tik sėkmingiau šį setą užbaigė bosnis, laimėjęs tris geimus iš eilės ir išlyginęs rezultatą – 1:1.

Lemiamą setą pradėjo trimis pralaimėtais geimais iš eilės, iš kurių net dukart pačiam paduodant (0:3). Tačiau tuomet jis atliko „break'ą“, laimėjo savo padavimus ir priartėjo (2:3). Tuomet bosnis paprašė medicininės pertraukėlės, po kurios jis, nors ir šlubčiuodamas, išlaikė persvarą ir ne tik laimėjo setą, bet ir mačą – 1:2.

Damiras Džumhuras 4:6, 4:6, 4:6 Ričardas Berankis

Pirmasis padavimų teisę turėjęs bosnis taško neatidavė (0:1). Nors savų padavimų metimu R. Berankis atsiliko 0:30, bet atsakęs keturiais taškais iš eilės išlygino rezultatą (1:1). Trečiame geime bosnis vėl sulaukė pagalbos – nors šoninis teisėjas užribio nesušaukė, bokštelio teisėjas pakeitė sprendimą ir atidavė pergalingą tašką D. Džumhurui (1:3). Bet R. Berankis parodė charakterį ir atliko „break'ą“ (2:3). Kaip ant bangos žaidęs lietuvis dar kartą laimėjo paduodant bosniui (4:3). Savus padavimus sėkmingai atlikęs Lietuvos tenisininkas išsiveržė šioje dvikovoje į priekį – 1:0.

Antras setas prasidėjo lygia kova – abu žaidėjai neklydo savų padavimų metu (3:3), kol galiausiai septintame geime R. Berankis atliko „break'ą“ ir įgijo iniciatyvą (4:3). Jos nebepaleidęs Lietuvos tenisininkas padvigubino persvarą – 2:0.

Trečiame lemiamo seto geime R. Berankis įgijo net tris „break'o“ galimybes ir pasinaudojęs jau antrąja išsiveržė į priekį (2:1). Varžovą sužlugdęs lietuvis ketvirtą geimą laimėjo „sausai“ (3:1). Žiūrovų iš vėžių išmuštas R. Berankis pralaimėjo du iš eilės geimus, bet netrukus vėl laimėjo bosnio padavimus (4:3). Pranašumą susikūręs geriausias šalies tenisininkas puikia finišavo ir padėjo Lietuvai iškovoti istorinę pergalę – 3:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)