„Jeigu kas nors dar abejojo, dabar privalėjo įsitikinti, kad Novakas nebėra tas pats žaidėjas, koks buvo prieš pusmetį“, – pareiškė buvęs Vimbldono čempionas iš Australijos Patas Cashas.

Teniso veteranas taip sureagavo į N. Djokovičiaus krachą mače su 117-ą vietą ATP reitinge užimančiu Uzbekistano atstovu Denisu Istominu. Antroji planetos raketė pralaimėjo 6:7 (8:10), 7:5, 6:2, 6:7 (5:7), 4:6.

Serbas 2015-2016 metais laimėjo visus keturis „Grand Slam“ serijos turnyrus iš eilės, tapdamas trečiuoju tenisininku istorijoje, kuriam vienu metu priklausė visi pagrindiniai titulai.

Bet po praėjusio „Roland Garros“ čempionato N. Djokovičiaus žvaigždė ėmė spėriai leistis. Galiausiai sezono pabaigoje jis užleido reitingo lyderio poziciją britui Andy Murray.

Šiuos metus Serbijos sportininkas pradėjo atsiteisdamas su tuo pačiu A. Murray turnyro Katare finale, tačiau tuomet sekė dar vienas antausis Australijoje, kur N. Djokovičius gynė šešis kartus per karjerą iškovotą nugalėtojo titulą.

„Nėra jokių abejonių, kad jis visiškai neteko ankstesnio aštrumo. Norėčiau matyti jį, iš paskutiniųjų kovojantį dėl reitingo viršūnės, bet nemanau, kad to sulauksime. Akivaizdu, kad tai – psichologinės problemos. Jis jau pasiekė visko, ko tik geidė, ir tai atsiliepia jo žaidimui. Laikas tai pripažinti“, – griežtai 9 dvigubas klaidas pralaimėtame mače padariusio N. Djokovičiaus pasirodymą vertino P. Cashas.

Pats N. Djokovičius po dvikovos su D. Istominu kalbas apie motyvacijos stygių atmetė ir bandė paaiškinti sensacingą rezultatą tiesiog pasitaikiusia prasta diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)