24-erių lietuvis pirmadienį iš JAV į tėvynę parsivežė savo pirmą titulą, iškovotą ATP serijos turnyruose.

Pergalę dvejetų varžybose R. Berankiui primins „Fayez Sarofim & Co US Men's Clay Court Championship“ įteiktas firminis JAV teniso asociacijos (USTA) prizas – auksinis kamuoliukas. Tokį patį geriausias Lietuvos tenisininkas gavo, kuomet 2007 metais triumfavo „US Open“ jaunių turnyre.

Bet perėjus į suaugusiųjų grupę R. Berankiui iki šiol teko tenkintis pergalėmis „Challenger“ serijos varžybose.

„Jau daug metų žaidžiu, bet iki šiol nebuvau laimėjęs ATP turnyro. Man ši pergalė – labai svarbi ir, manau, tikrai įspūdinga. Ypač dėl to, kad nugalėjome pirmą pasaulio dvejetą“, – sakė tenisininkas.

Užsiregistravęs dalyvauti dvejetų varžybose, R. Berankio ir T. Gabašvilio duetas buvo pirmas „už brūkšnio“ – galimybę startuoti turnyre suteikė tik aukščiau pagal reitingą buvusį dvejetą sulaikiusi trauma.

Pirmame rate lietuvis ir Rusijai atstovaujantis gruzinų kilmės jo porininkas tik po dramatiško trečio seto 4:6, 6:2, 19:17 privertė pasiduoti argentinietį Federico Delbonį ir serbą Dušaną Lajovičių.

Bet tuomet pirmą kartą kartu žaidę tenisininkai įsismagino: kitame mače po jų kojomis krito tituluočiausias šių laikų teniso dvejetas: pasaulinio reitingo lyderiai amerikiečiai dvyniai Bobas ir Mike'as Bryanai.

„Pagalvojome: jei jau juos nugalėjome, kodėl negalime ir turnyro laimėti? Ėjome drąsiai iki galo“, – džiaugėsi R. Berankis.

Be simbolinio prizo, jam ir T. Gabašviliui atiteko po 250 ATP dvejetų reitingo taškų ir beveik 27 tūkst. JAV dolerių čekis.

ATP dvejetų reitinge R. Berankis pakilo per 331-ą laiptelį – į aukščiausią karjeroje 213-ą poziciją. Toks šuolis privertė lietuvį susimąstyti.

„Nesu dvejeto žaidėjas, bet ateityje stengsiuosi daugiau jų žaisti. Dabar ir reitingas leis man patekti į varžybas“, – svarstė žaidėjas, vienetų reitinge užimantis 80-ą vietą.

Gali būti, kad jau šią savaitę R. Berankis ir T. Gabašvilis vėl stos petys petin ATP-500 serijos turnyre Barselonoje. Bent jau tokią galimybę svarsto patys tenisininkai.

Todėl R. Berankio viešnagė namuose gali trukti tik kelias dienas.

Apsilankęs Katalonijos sostinėje lietuvis grunto sezoną tęs turnyrais Estorilyje (Portugalija), Madride (Ispanija), Ženevoje (Šveicarija) ir galiausiai Paryžiaus (Prancūzija) „Roland Garros“ aikštyne, kur gegužės pabaigoje startuos antrasis šio sezono „Grand Slam“ turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)