Kaip ir praėjusiais metais vykusiame pirmajame DELFI teniso turnyre, taip ir šiame galima išvysti daug žinomų politikos, verslo ir pramogų pasaulio atstovų.

Politikų gretoms atstovauja Andrius Mazuronis, Gediminas Kirkilas, kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis sudarantis dvejetą su ilgamečiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentu Šarūnu Kliokiu ir kiti. Turnyre varžosi ir žurnalistai Edmundas Jakilaitis, sudarantis porą su buvusiu prezidento Valdo Adamkaus patarėju Dariu Gudeliu, Andrius Tapinas, pramogų pasaulio atstovas Gintaras Ruplėnas, poetas Sigitas Parulskis.

Viso turnyre varžosi 35 vyrų dvejetų poros, 23 mišrios poros ir 10 moterų dvejetų.

Turnyro eiga:

DELFI teniso turnyras vyksta olimpiniu principu – varžybos trunka vieną valandą, o laimi komanda surinkusi daugiau laimėtų „geimų“. Pirmieji į kovas stojo vyrų dvejetai. Z. Balčytis su Š. Kliokiu laimėjo pirmąsias savo varžybas ir jau pateko į aštuntfinalį.

Turnyrą jau baigė A. Tapino ir G. Ruplėno duetas, kovas pradėjęs nuo aštunfinalio etapo. Tuo tarpu D. Gudelio ir E. Jakilaičio pora pirmoje kovoje įveikė verslininkus Norbertą ir Kęstutį Faktorovičius. Tačiau ir šis duets toli nenužingsniavo – juos įveikė Andrius Labunskas ir Paulius Grigas, vėliau iškopę ir į ketvirtfinalį.

Tuo tarpu A. Mazuronis su verslininku Einaru Vitkumi pralaimėjo jau pirmąją kovą ir toliau rungiasi tik dėl žemesnių vietų.

Į stipriausiųjų vyrų dvejetų aštuonetą jau pateko Liudo ir Beno Stelmokų dvejetas, Robertas Blagušauskas ir Ramūnas Žukas, verslininko ir advokato dvejetas – Vaidas Bielinis ir Tomas Bagdanskis, praėjusiais metais čempionu tapęs su Andriumi Morkūnu, kuris su nauju porininku Vytautu Matuliausku taip pat tęsia kovą dėl čempionų vardo. Ketvirtfinalyje vietą užsitikrino ir Audriaus Talžūno bei Tomo Čeledino dvejetas.

Įpusėjus pirmai turnyro dienai į kortus žengė ir moterų dvejetai. Į pusfinalius jau pateko dvi dvejetų poros – Kristina Gegeckaitė ir Laima Jakovleva bei Gabijos Jurgaitytės ir Aušros Rudienės pora.

Su pastarąja pora dėl patekimo į finalą kovos Indrės Puidokės ir Rasos Butrimaitės dvejetas. Paskutiniosios į pusfinalį iškopė Jūratė Nedzinskienė ir Daiva Uosytė.

Paskutinieji turnyrą pradėjo mišrių porų dvejetai. Čempionų titulą ginantys A. Morkūnas ir Eglė Jurkevičienė aštunfinalyje įveikė Juliją Serlataitę ir Leoną Jovaišą, o vėliau elimanavo ir pateko į pusfinalį, kur kovos su G. Jurgaityte ir V. Gasiūnu. Jie ketvirtfinalyje nugalėjo Marių Kukenį ir Dalią Leonavičiūtę. Kitame ketvirtfinalyje Daiva Vokietaitytė ir A. Labunskas nugalėjo M. Sabaliauskaitės ir G. Sudrabo dvejetą. Dėl paskutinio bilieto į pusfinalį žais Evelina Jakštaitė su Ričardu Klincaru prieš Eriką Paulę ir R. Žuką.

DELFI teniso turnyro ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai vyks sekmadienį. Varžybos SEB arenoje prasidės 10 val.

Vyrų dvejetų ketvirtfinalio poros:

1. V. Bielinis/T. Bagdanskis prieš B. Stelmoką/L. Stelmoką.
2. R. Žukas/P. Blagušauskas prieš A. Labunska/P. Grigą
3. A. Norkūnas/V. Matuliauskas prieš V. Gasiūną/ V. Šapalą
4. M. Simonaitis/R. Budrevičius prieš A. Talžūną/T. Čelediną

Pirmos poros nugalėtojai pusfinalyje susitiks su antrosios, o trečiosios laimėtojai – su ketvirtosios.

Moterų dvejetų pusfinalių poros:

1. D. Uosytė/J. Nedzinskienė prieš K. Gegeckaitę/L. Jakovlevą
2. G. Jurgaitytė/A. Rudienė prieš I. Puidokę/R. Butrimaitę

Mišrių dvejetų pusfinaliai:

1. E. Jurkevičienė/A. Morkūnas prieš G. Jurgaitytę/V. Gasiūną
2. D. Vokietaitytę/A. Labunską prieš E. Paulę/R. Žuką arba E. Jakštaitę/R. Klincarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)