Trečiadienį 25-erių R. Berankis (90 vieta ATP reitinge) antrame Vimbldono turnyro rate nusileido metais vyresniam varžovui iš Kroatijos (ATP-9) rezultatu 3:6, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4, 5:7.

Tris su puse valandos trukusi alinanti dvikova vyko centriniame istorinio aikštyno korte, kurio tribūnos talpina 15 tūkst. žiūrovų. Pergalės atveju, lietuvio trečiame rate būtų laukusi akistata su 30-mečiu amerikiečiu Johnu Isneriu (ATP-17).


„Emocijos dar neatslūgo. Kaip ten bebūtų, vis dėlto vyko graži kova, centrinė Vimbldono aikštė, daug žmonių, varžovas iš geriausių žaidėjų dešimtuko, penki setai... Bet pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Turiu pripažinti, kad garbingas, tačiau nuo jo vis tiek skauda. Komplimentai – malonu, bet rezultato tai nepakeičia“, – teigė pirmoji Lietuvos raketė.

R. Berankis sutiko padaręs klaidą, kuomet penkto seto pabaigoje varžovui paduodant pirmavo 40:15 ir turėjo dvi galimybes laimėti veikiausiai lemiamą geimą.

„Taktiškai sužaidžiau ne taip, kaip reikėjo. Buvau per daug atsargus, o žaidžiant su tokio kalibro varžovais atsargumas nepadeda. Jei turi galimybę, privalai ją pats pasiimti, nes jie tau jos niekada neatiduos. Gyveni ir mokaisi. Su treneriais išanalizavome situaciją, tikiuosi tai nepasikartos“, – kalbėjo žaidėjas.

Realizuoti progas R. Berankiui iki šiol sekasi sunkiai, nors patirties aukščiausio rango varžybose jis jau sukaupė nemažai.

Prieš Vimbldono turnyrą lietuvis taip pat nesiskundė savo sportine forma, bet turėjo iškęsti dešimties pralaimėjimų seriją, kuri, neskaičiuojant kvalifikacijos varžybų, truko tris mėnesius.

„Spaudimo nejaučiu, nes šįkart pralaimėjau tikrai geram žaidėjui. Neišnaudojau savo galimybės, bet vien tik buvimas tokioje situacijoje yra žingsnis labai teisinga linkme. Lauksiu, dirbsiu ir bus matyti, ar dėsiu dar vieną žingsnį. Be abejo, labai noriu tai padaryti.

Jeigu dirbi teisinga linkme, brandus žaidimas ateina. Tikiu tuo, ką darau dabar, tikiu, kad esu teisingame kelyje. Tikiuosi, kad tokių gražių mačų pasitaikys daugiau, tikiuosi, kad ateityje jie galbūt pasibaigs pergalingai“, – vylėsi R. Berankis.

Lietuvoje geriausias šalies tenisininkas planuoja pailsėti kelias dienas, o tuomet pradės ruoštis paskutinei sezono daliai, kuri bus žaidžiama sintetinių dangų aikštynuose.

Po dviejų savaičių R. Berankis dalyvaus „Challenger“ serijos turnyre Italijoje, paskui laukia turnyrų maratonas Šiaurės Amerikoje: Atlantoje, Vašingtone, Monrealyje, Vankuveryje ir galiausiai Niujorke, kur vyks atvirasis JAV čempionatas.

Pergalių R. Berankiui reikės kuo daugiau, kadangi atėjo laikas pasirūpinti pozicija ATP reitinge: liepos pabaigoje „sudegs“ 110 ATP reitingo taškų, kuriuos vilnietis į savo taupyklę įsidėjo pernai laimėjęs „Challenger“ turnyrą Astanoje (Kazachstanas).

„Važiuosiu užsidirbti taškų“, – teigė tenisininkas.

Primename, kad pirmame Vimbldono rate R. Berankis per 53 minutes 6:2, 5:2 pranoko 28-erių austrą Andreasą Haiderį-Maurerį (ATP-57), kuris atsisakė tęsti kovą dėl kairiojo kelio traumos.

Tokiu būdu Lietuvos tenisininkas Londone pelnė 45 ATP reitingo taškus ir 47 tūkst. svarų sterlingų premiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)