Pagal reitingus – lyderės

Keturios Lietuvos sportininkės – 26-erių L. Stančiūtė (224 vieta WTA reitinge), 17-metė Joana Eidukonytė (WTA-1141) bei komandos debiutantės 16-metė Justina Mikulskytė (be reitingo) ir metais jaunesnė Akvilė Paražinskaitė (be reitingo) – į Kairą išvyks ketvirtadienį ryte.

Balandžio 16-21 d. dvylika ekipų grumsis dėl dviejų kelialapių į aukštesnės pakopos Federacijų taurės varžybas – Europos/Afrikos zonos II grupę.

Atsispirti nuo komandiniu moterų teniso pasaulio čempionatu laikomo turnyro dugno lietuvės tikėjosi ir pernai, kuomet grįžo į Federacijų taurės varžybas po trejų metų pertraukos. Tačiau tąsyk taip pat Kairo grunto aikštyne vykusi kova baigėsi Lietuvos ekipos nesėkme.

Šiemet E. Liachovičiūtės komanda nusiteikusi dar ambicingiau.

„Pernai kortas mums sumaišė burtai, be to, Linai pritrūko keletos dienų pasiruošimui. Dabar ji yra neblogos formos, visos žaidėjos – labai užsivedusios. Tikiu, kad Linos patirtis ir kitų merginų jaunatviškas entuziazmas padės mums patekti į aukštesnę grupę.

Nemanau, kad yra nors viena komanda, kurios turėtume privengti. Visos ekipos turi ne daugiau nei po vieną reitinguotą žaidėją, o Linos reitingas tarp jų – aukščiausias. Tad ji turi visas galimybes uždirbti mums taškų. Žiūrint į reitingus, esame favoritės, ir tikimės tai įrodyti“, – karingai kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonė.

E. Liachovičiūtei antrino ir komandos lyderė L. Stančiūtė.

„Tikslai – labai realūs, nes mūsų komanda šiemet bus stipri. Turime jaunų merginų, kurios išalkusios pergalių ir trokšta man padėti. O savo pačios sportine forma taip pat negaliu skųstis“, – optimizmu spinduliavo vilnietė.

Vilniuje grunto aikštės neišmėgino

Laiko pasiruošti Federacijų taurės varžyboms lietuvės beveik neturėjo, todėl svarbiausias repeticijas nukėlė į Kairą, kur prieš turnyro startą treniruosis tris dienas.

Tenisininkės tikėjosi prieš kelionę apšilti ant Vilniaus Sereikiškių parko teniso aikštyno grunto, tačiau praėjusią savaitę subjurę orai privertė perkelti pratybas į sintetinės dangos aikštes prie SEB arenos.
„Sereikiškių aikštė buvo specialiai mums paruošta, bet planus sujaukė oras. Vis dėlto nusprendėme vis tiek išlįsti į lauką, kad bent pajustume erdvę ir pakvėpuotume grynu oru“, – apgailestavo E. Liachovičiūtė.

Egipte lietuvių laukia visiškai kitoks klimatas nei gimtinėje.

„Ten labai karšta, pučia stiprus vėjas. Dėl to pernai varžybų pradžia mums buvo sunki. Tikiuosi, šiemet adaptuosimės greičiau“, – vylėsi L. Stančiūtė.

Jai Federacijų taurės varžybose teks ne tik pirmosios rinktinės raketės, bet ir jaunųjų tenisininkių mokytojos pareigos.

„Semtis patirties iš Linos mums labai naudinga. Kartais ji ir paauklėja mus“, – šypsodamasi pasakojo J. Eidukonytė.

Kaire be Lietuvos atstovių varžysis Alžyro, Armėnijos, Kipro, Egipto, Airijos, Kenijos, Maltos, Moldovos, Maroko, Namibijos ir Tuniso tenisininkės. Sekmadienį komandos burtais bus suskirstytos į dvi grupes, o dvi geriausiai pasirodysiančios kiekvieno pogrupio rinktinės žais lemiamus mačus dėl patekimo į aukštesnį divizioną su priešingos grupės ekipomis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją