Jei tai ir įvyks Marija Šarapova 2017 metų sausį vyksiančiame Australijos atvirame teniso čempionate („Australian Open“) dar negalės dalyvauti.

Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) ir Tarptautinės teniso federacija (ITF) nutarė tokio sprendimo priėmimą atidėti iki rugsėjo, nes abi šalys nespėjo parengti tinkamų dokumentų.

2016 metų sausį penkiskart „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų čempionės dopingo testas buvo teigiamas. M. Šarapova vartojo draudžiamą preparatą meldoniumą. Birželio 8 d. ITF diskvalifikavo M. Šarapovą dvejiems metams, bet tenisininkė pateikė apeliaciją CAS.

Pradžioje buvo planuota, kad bylos svarstymas vyks greitai, kad M. Šarapova galėtų dalyvauti ir Rio de Žaneiro olimpiadoje, ir JAV atvirame teniso čempionate („US Open“). Dabar paaiškėjo, kad CAS sprendimas bus paskelbtas rugsėjo 19-ą dieną.

M. Šarapovos diskvalifikacija dabar galioja iki 2018 metų sausio 25-os dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)