Į pagrindinį vienetų turnyrą L. Mugevičiui iškopti nepavyko. 98-ą vietą pasaulio jaunių reitinge užimantis lietuvis pirmame atrankos etape 6:2, 6:2 nugalėjo 154-ą pasaulio jaunių raketę japoną Kazumo Kawachi, tačiau antrame mače 3:6, 6:3, 3:6 nusileido 159-am pasaulyje 15-mečiui prancūzui Quentinui Halysui.

Pergalės atveju L. Mugevičius būtų patekęs į pagrindinį „Australian Open“ turnyrą.

„Tikiuosi, kad kitais metais Lukas žais visų „Grand Slam“ serijos jaunių turnyrų atrankos varžybose“, – pernai kalbėjo R. Mugevičius.

Kol kas šie trenerio planai pildosi.

„Labai sveikintina, kad jis toje atrankoje dalyvavo. Ir, aišku, labai gaila, kad nepateko į pagrindinį etapą. Nes jei lemiamas mačas buvo iš trijų setų, galima sakyti, kad tenisininkų jėgos buvo apylygės. Bet kokiu atveju, Luko pasirodymą vertinu teigiamai“, – kalbėjo Lietuvos teniso sąjungos generalinė sekretorė ir Vilniaus teniso akademijos vyriausia trenerė Edita Liachovičiūtė.

Vilniaus teniso akademijos auklėtinis turnyrui ruošėsi ir Jungtinėse Amerikos Valstijose Nicko Bollettieri teniso akademijoje, praėjusių metų pabaigoje dalyvavo keliuose turnyruose Floridos valstijoje.

Lietuvos rinktinės narys L. Mugevičius, nepaisant jo treniruočių, pasiruošimo rimtiems turnyrams, atranda laiko dar ir socialinei veiklai. Prieš Kalėdas 17-metis dalyvavo neįgaliųjų trenerio olando Marco Kalkmano treniruotėje Lietuvoje ir sužaidė rungtynes su 54-a neįgaliųjų teniso rakete olandu Florianu de Boeru.

„Australian Open“ vyrų vienetų varžybų atrankoje dalyvavo du lietuviai. Ričardas Berankis 6:4, 6:4 nugalėjo prancūzą Fabrice‘ą Martiną, o antrame etape 7:5, 3:6, 2:6 nusileido argentiniečiui Roberto Batistai Augutui, o Laurynas Grigelis pirmo etapo mačą 7:6, 3:6, 1:6 pralaimėjo rusui Konstantinui Kravčiukui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją