„Manau, kad Šiauliuose sulauksime tikrai įdomių dvikovų. Šiemet vaikinų turnyre žaidžia JAV universitetuose studijuojantys Julius Tverijonas ir Dovydas Šakinis, Deviso taurės varžybose jau žaidęs Mantas Bugailiškis, į Europos šešiolikmečių rinktinę patekęs jaunasis Tomas Vaišė, dar keli pajėgūs tenisininkai. Bus ypač įdomu pamatyti, kokios sportinės formos šiuo metu yra mūsų Amerikoje studijuojantis jaunimas“, - pasakojo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Anot jo, sulaukti stipriausių šalies tenisininkų šiose varžybose - nerealu.

„Aš labai norėčiau, kad Šiauliuose matytumėme Ričardą Berankį, Lauryną Grigelį, Liną Stančiūtę, Akvilę Paražinskaitę, Justiną Mikulskytę. Tačiau kartu suvokiu, kad tai yra visiška utopija. Visų pirma dėl teniso varžybų pasaulinės specifikos, Tarptautinės teniso federacijos ir ATP tarpusavio santykių. Pasaulyje turbūt nėra valstybės, kurioje nacionalinis teniso čempionatas būtų laikomas prioritetinėmis varžybomis. Mūsų atveju galime sakyti, kad kai kuriems žaidėjams tai yra tiesiog proga geriau pasiruošti Estijoje ir Lietuvoje vyksiantiems „Futures“ serijos turnyrams“, - teigė R. Grušas.

Dėl Lietuvos teniso čempiono vardo Šiauliuose varžysis 20 vaikinų ir 8 merginos. Varžybų finalai bus surengti liepos 10-ą dieną. Vyrų turnyro nugalėtojui, be kitų prizų, atiteks ir vardinis kvietimas į liepos pabaigoje Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne vyksiančio vienintelio Lietuvoje ITF „Futures“ serijos turnyro Prezidento taurei laimėti pagrindines varžybas.

Lietuvos teniso čempionatas yra baigiamasis Lietuvos teniso čempionatų turo akordas. Dvylikamečių varžybų nugalėtojais tapo Adelina Norvaišytė ir Matas Bružas, o keturiolikmečių čempionais - Iveta Daujotaitė ir Lukas Saulis. Aštuoniolikmečių varžybose triumfavo Emilija Kravtaitė ir Lukas Žvikas, o šešiolikmečių turnyro finaluose susitiks I. Daujotaitė ir E. Kravtaitė bei Simonas Norvaišis ir Gvidas Motuzas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)