Arūnas Grigalauskas, Lietuvos paplūdimio teniso asociacijos vadovas, sako esąs patenkintas komandos Maskvoje pasiektu rezultatu.

„Prieš metus buvome aštuoniolikti, šiemet – jau dvylikti. Vadinasi mūsų merginos ir vaikinai žengė tvirtą žingsnį į priekį. Juolab, kad iki pusfinalio šiais metais mums pritrūko vienos vienintelės pergalės. Lemiamą mačą prieš pajėgią Vokietijos rinktinę pralaimėjo 0:3, tačiau visuose trijuose mačuose kova vyko taškas į tašką“, – pasakoja A. Grigalauskas.

Pasaulio čempionate rinktinių tarpusavio mačo baigtį lemdavo trijų susitikimų rezultatai – vyrų dvejetų, moterų dvejetų ir mišrių dvejetų. Lietuvos rinktinės spalvas Maskvoje gynė Evelina Abaravičiūtė, Gabrielė Sinskaitė, Jurgis Rudgalvis, Skirmantas Mačinskas ir Luidži Pakula. Komandai vadovavo Donatas Pauliukonis.

Pirmame Pasaulio čempionato rate lietuviai 3:0 įveikė Izraelio rinktinę, o vėliau tokiu pat rezultatu nusileido Vokietijai. Paguodos turnyre Lietuvos komanda įveikė Belgijos rinktinę, tačiau pralaimėjo San Marinui ir Estijai.

Anot A. Grigalausko, kiek gaila, kad Lietuvos komanda turnyrą baigė dviem apmaudžiais pralaimėjimais iš eilės, tačiau komandos žaidėjai ir treneriai vertina šias nesėkmes kaip itin vertingas pamokas.

„Labai tikiuosi, kad kitame pasaulio čempionate pasirodysime dar sėkmingiau. Galiu drąsiai pasakyti, kad Lietuvos paplūdimio teniso sostinėje Palangoje jaučiame tikras šios sporto šakos bumas. Vis daugiau žmonių išbando šį užsiėmimą, tarp jų yra ir nemažai tikrai gerų teniso žaidėjų. Todėl ateityje mūsų rinktinė tik stiprės“, – teigia A. Grigalauskas.

Lietuvos paplūdimio teniso asociacija yra Lietuvos teniso sąjungos narė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)