Visgi L. Grigelis tikisi, kad šis nelengvas etapas greitu laiku baigsis. Ir tai jis padarys jau su nauja komanda, mat praėjusią savaitę L. Grigelis baigė šešerius metus trukusį bendradarbiavimą su Beppe Menga, – skelbia doublefault.lt.

– Laurynai, kur tave pagavau?

– Rumunijoje žaisiu du „Futures“ serijos turnyrus. Ten bus ir Lukas Mugevičius, bet dvejetus kartu su juo žaisime tik antrame. Tik tegul doublefault.lt chebra negalvoja, kad susipykome. Tiesiog Lukas jau iš seno buvo sutaręs pirmame turnyre žaisti kartu su vietos žaidėju.

– Kaip tavo savijauta? Ir forma? Rezultatai korte lyg ir sako, kad viskas galėtų būti geriau.

– Velniškai sunki sezono pradžia. Tokios turbūt neturėjau dar niekada. Kažkokia traumų ir ligų virtinė. Viskas prasidėjo paskutiniame praėjusių metų turnyre, kuomet pasitempiau pilvo preso raumenis. Gydytojai sakė, kad gysiu kokias tris savaites, o visa jėga sportuoti negalėjau gal šešias. Tada gruodį buvo piršto kapsulės uždegimas. Pirmą normalesnį turnyrą šiais metais sužaidžiau jau po Deviso mačo prieš norvegus. Tačiau Meksikos turo metu turėjau problemų su ištverme – labai greitai pavargdavau, jaučiau šiokį tokį silpnumą. Daktarai įtarė mononukleozės virusą. Ir galiausiai jau grįžus į Europą pasigavau kelio kremzlės uždegimą. Visgi kelias, atrodo, tvarkosi, tikiuosi greitai galėsiu žaisti negalvodamas apie traumas ir ligas.

Kita vertus, esu profesionalas ir suprantu, kad fizinės jėgos neatsiras iš niekur. Tačiau skirti laiko tik fiziniam pasirengimui taip pat neišeina. Todėl bandysiu derinti fizinius dalykus su dalyvavimu turnyruose.

– Daug kalbi apie fizinį pasirengimą. Tačiau ar prasti rezultatai nespaudžia psichologiškai?

– Žinoma, tai susiję dalykai. Tikrai negalėčiau sakyti, kad mano pasitikėjimas savimi korte dabar yra aukštumoje. Tačiau iš savo patirties žinau, kad keli sėkmingi mačai šią situaciją gali greitai persukti į kitą pusę. Todėl tiesiog dirbu treniruotėse ir tikiu, kad viskas bus gerai.

– Sklando kalbos apie pasikeitimus tavo komandoje.

– Taip, prieš kelias dienas sutarėme baigti bendradarbiavimą su Beppe Menga. Kartu buvome šešerius metus. Jaučiu, kad mūsų bendradarbiavimas išsisėmė. Man labai reikia naujo požiūrio į mano žaidimą, tam tikros naujos motyvacijos. Su Beppe išsiskyrėme labai gražiai, jis sakė, kad, jei reikės, jis bet kada padės man savo patarimais ir pastebėjimais.

– Ar jau žinai kas pakeis tavo ilgametį trenerį?

– Kol kas ne. Žvalgausi įvairių variantų. Vienas iš jų yra akademija, kurioje treniruojasi Luca Vanni ir Thomas Fabbiano. Taip pat yra Alberto Castellani, kuris lyg ir galvoja daugiau laiko leisti Italijoje. Daug ką lems bendradarbiavimo sąlygos ir finansiniai dalykai. Žodžiu, kol kas nieko labai konkretaus, visgi sprendimus turėsiu priimti jau artimiausiu metu.

– Ar pamatysime tave liepos mėnesį Deviso taurės mače prieš Pietų Afriką?

– Manau, kad taip. Aišku, turėdamas mintyje visą savo šių metų traumų ir ligų istoriją, bijau ką nors žadėti, tačiau, jei nebus nemalonių netikėtumų, tikrai planuoju atvykti į Lietuvą ir žaisti prieš afrikiečius.

L. Grigelis poroje su rumunu pergale pradėjo ITF serijos teniso turnyrą Rumunijoje

Pirmadienį Rumunijoje prasidėjusio Tarptautinės teniso federacijos (ITF) serijos vyrų teniso turnyro dvejeto varžybas pergale pradėjo L. Grigelis poroje su rumunu Dima Dragošu.

Dvejetų varžybų aštuntfinalyje lietuvio ir rumuno duetas per 39 minutes dvejuose setuose – 6:1, 6:0 – sutriuškino Moldovos atstovus Ilię Babinčiuką ir Andrejų Čiumaką bei užsitikrino 72 JAV dolerių čekį.

Nugalėtojų varžovai ketvirtfinalyje bus antri pagal skirstymą korto šeimininkai Vasile Antonescu ir Mircea-Alexandru Jecanas arba meksikietis Lucas Gomezas poroje su argentiniečiu Juan Pablo Pazu.

Vienetų varžybų aštuntfinalyje 352-ą vietą ATP klasifikacijoje užimančios antrosios raketės L. Grigelio varžovas bus 27-erių metų rumunas Mircea-Alexandru Jecanas (ATP–845).

21-erių metų L. Mugevičiaus (ATP–765) varžovas šešioliktfinalyje bus penktas pagal reitingą 23-ejų rumunas Dima Dragošas (ATP–440), o dvejetų varžybų aštuntfinalyje favorite laikoma lietuvio ir korto šeimininko Petru-Alexandru Luncanu pora dėl vietos ketvirtfinalyje antradienį kovos su argentiniečiais Juanu Ignacio Londero bei Andresu Schneiteriu.

ITF serijos vyrų teniso turnyro Rumunijoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)