Kvapą gniaužiančioje akistatoje triumfavo 35-erių šveicarų maestro R. Federeris, penkiais metais jaunesnį ispaną parklupdęs per 3 val. ir 40 min. – 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Prieš penktąjį setą R. Federeris paprašė medicininės pertraukėlės, bet po kelių minučių praleistų rūbinėje sugrįžo į kortą. Ir būtent šveicaras pirmas atliko padavimus bei „atidavė“ tašką varžovui (0:1). 15:40 atsilikęs Rafa visgi sugebėjo laimėti savo padavimų seriją (2:0).

Bet neilgai trukus intriga sugrįžo – po šešių geimų švieslentėje vėl degė lygūs skaičiai (3:3). Čia pat Fede lengvai laimėjo savų padavimų seriją, o tuomet po fantastiškos kovos atėmė tašką iš ispano ir atsidūrė per žingsnį nuo titulo (5:3). Savo progos R. Federeris nepaleido – sėkmingai padavė kamuoliukus ir triumfavo.

Tai buvo jau net 35-oji šių dviejų tenisininkų katomuša istorijoje: R. Federis laimėjo 12-ąjį, o R. Nadalis pergale džiaugėsi 23-uose.

Fede Australijoje trofėjų virš galvos kėlė penktą kartą karjeroje ir laimėjo jau net 18-ą „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Šioje kategorijoje šveicaras ir toliau išlieka nepralenkiamas.

Verta pažymėti, kad Rogeris paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ finale žaidė 2015-aisiais, o laimėjo – 2012 metais Vimbldone. Už pergalę Melburne jam atiteko 2000 ATP reitingo taškų ir 3,7 mln. Australijos dolerių.

Tuo metu R. Nadalis, kuris „Didžiojo kirčio“ finale žaidė po trejų metų pertraukos (triumfavo Paryžiuje), savo kišenę papildė 1200 taškų ir 1,9 mln.

That reaction!! @rogerfederer is your #AusOpen 2017 champion! pic.twitter.com/YQIgfoVeHl— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2017

HE’S DONE IT! 🏆

Roger #Federer has defeated Rafael #Nadal in the #AusOpen 2017 final to bring up his 18th Grand Slam singles title. pic.twitter.com/0Y1kM79KIc— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)