51-ą vietą ATP reitinge užimantis lenkas per mažiau nei dvi valandas išsprendė Deviso taurės I grupės susitikimo Plocke baigtį, laimėjęs 6:3, 6:4, 6:2.

DELFI paklaustas, ar tikėjosi taip lengvai pasiekti pergalę prieš varžovą, kuris prieš aštuonerius metus „US Open“ jaunių turnyro finale atėmė iš jo titulą, 24-erių žaidėjas akimirkai sudvejojo.

„Žinote, aš nesitikėjau žaisti taip gerai. Mano varžovas irgi žaidė gerai, bet aš – geriau. Tai nereiškia, kad buvo lengva, ypač psichologiškai, nes vienas kitą neblogai pažįstame. Žinojau, kad turiu pasirodyti labai solidžiai, turiu pulti ir išmušti jį iš ritmo, nes priešingu atveju Ričardas bus labai pavojingas. Todėl kaip įmanydamas spaudžiau jį paduodamas kamuoliuką, mušdamas nuo galinės aikštės linijos, stengdamasis kuo greičiau užbaigti kiekvieną pasikeitimą smūgiais. Mačiau iš Ričardo veido, kad jam toks mano žaidimo stilius nepatiko“, – pasakojo 203 cm ūgio geriausias Lenkijos tenisininkas.

Prieš R. Berankį jis turėjo poilsio dienos pranašumą, kadangi šeštadienį dvejetų mačą, kitaip nei pirmoji Lietuvos raketė, sekė patogiai įsitaisęs šalia aikštės. Bet J. Janowiczius nemano, kad būtent tai pakišo koją jo priešininkui.

„Žinau, kad jis yra nepaprastai ištvermingas žaidėjas, todėl gali sau leisti varžytis tris dienas iš eilės. Manau, jam tai nesutrukdė“, – svarstė lenkas, penktadienį palaužęs ir Lauryną Grigelį.

R. Berankio nuomone, dabartinė J. Janowicziaus pozicija ATP reitinge neatspindi realaus jo pajėgumo, todėl tenisininkas iš Lodzės esą netrukus turėtų vėl šauti aukštyn.

Bet pats J. Janowiczius jokių skambių tikslų nedeklaruoja.

„Pastaruoju metu žaidžiu gerai ir dėl to neturiu priežasčių jaudintis. Viskas, ko noriu – išvengti sveikatos problemų“, – dėstė dvimetrinis žaidėjas, užpernai patekęs į Vimbldono turnyro pusfinalį, bet vėliau pristabdytas traumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)