Lemiamą pergalingą žingsnį Lietuvos rinktinė praėjusį savaitgalį žengė Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve, kuomet po antros Ričardo Berankio pergalės vienetų susitikime lietuviai bosniams tapo nebepasiekiami.

R. Berankiui 4:6, 4:6, 4:6 nusileidęs bosnių rinktinės lyderis Damiras Džumhuras po mačo neslėpė manąs, kad sekmadienį įveikti lietuvio buvo praktiškai neįmanoma.

„Galbūt viskas būtų susiklostę kitaip, jei pirmo seto viduryje nebūčiau išleidęs iniciatyvos iš savo rankų. Juk tame sete pirmavau 3:1. Tačiau R. Berankis įrodė, kad yra puikus žaidėjas, lemiamais momentais žaidžiantis aukščiausio lygio tenisą. Tiesą pasakius, neradau jokių priešnuodžių jo žaidimui, vilčių nugalėti nebuvo. Esu tikras, kad jei lietuvis išlaikys panašią formą, jis tikrai bus tarp 50-ies geriausių pasaulio tenisininkų.“

D. Džumhurui antrino ir bosnių kapitonas Ameras Deličius.

„Galbūt mūsų jaunai komandai pritrūko patirties, tačiau R. Berankis buvo puikus. Ne veltui jis yra buvęs stipriausiu pasaulyje jaunių žaidėju. Galiausiai savo klasę jis jau yra rodęs ir ATP turnyruose“, - teigė A. Deličius.

Beje, po šios pergalės Lietuvos rinktinė Deviso taurės rinktinių reitinge pakilo net per 13 pozicijų - iš 50-os į 37-ąją.

Visų Sarajeve vykusių mačų rezultatai:

Mirza Bašič - Ričardas Berankis - 7:5, 6:3, 4:6, 4:6, 4:6.

Damir Džumhur - Laurynas Grigelis - 6:7 (5:7), 6:1, 6:1, 1:0, - lietuvio trauma.

Mirza Bašič/Tomislav Brkič - Ričardas Berankis/Laurynas Grigelis - 3:6, 3:6, 6:7 (5:7).

Damir Džumhur - Ričardas Berankis - 4:6, 4:6, 4:6.

Nerman Fatič - Lukas Mugevičius - 6:7 (6:8), 6:3, 6:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)