„Nesu šimtu procentų tikras ar žaisiu Bergame. Šiame turnyre vis dar esu trečias už pagrindo brūkšnio. Todėl gali atsitikti ir taip, kad kitą savaitę startuosiu „Challerger“ turnyre Prancūzijoje“, - sakė L. Grigelis.

Lukas Mugevičius iš Norvegijos trumpam užsuko į Vilnių, bet jau artimiausiomis dienomis išvyks į Turkiją, kur žais dvejuose „Futures“ serijos turnyruose. Ir tik jaunasis Mantas Bugailiškis ilgesniam laikui liks Lietuvoje. Jis ruošis vasario pabaigoje Šiauliuose vyksiančiam didžiausiam jaunių teniso turnyrui Baltijos šalyse - Aivaro Balžeko atminimo taurės varžyboms.

Visgi po beveik porą mėnesių truksiančių klajonių po įvairius turnyrus šis ketvertas ir vėl turėtų susiburti drauge. Kovo pabaigoje Lietuvos teniso rinktinės laukia ilgas skrydis į Pietų Afrikos Respubliką (PAR), kur balandžio 4-6 dienomis vyks Deviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupės mačas tarp Lietuvos ir PAR rinktinių.

„Osle daug kalbėjomės su vaikinais ir komandą remiančios grupės atstovais apie tai, ko mes norime iš Deviso taurės. Ar trumpalaikio vienos savaitės nuotykio, plūduriavimo tarp antros ir trečios šių varžybų grupių, ar keliame sau ambicingesnius tikslus, galvojame apie stiprią komandą, kilimą į pirmą grupę ir didelėse arenose vykstančias varžybas? Kartu sutarėme, kad prasmingas yra tik antras variantas, kurio link ir judėsime. Kitą žingsnį pirmos grupės link pasistengsime žengti Pietų Afrikoje, į kurią pažadėjo atvykti ir Ričardas, ir Laurynas“, - teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Anot R. Grušo, jau ateinantį pirmadienį turėtų paaiškėti, kuriame Pietų Afrikos mieste vyks mačas.

„Mūsų žvilgsniai jau krypsta Afrikos link. Visgi naudodamasis proga noriu padėkoti visiems, be kurių pergalė Norvegijoje būtų neįmanoma ar bent jau ne tokia smagi - komandai, rėmėjams ir, žinoma, gausiai Osle mūsų tenisininkus palaikiusiems sirgaliams“.

2014 metų Deviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupės mačas tarp PAR ir Lietuvos rinktinių vyks balandžio 4-6 dienomis. Šiame mače nugalėjusi komanda dėl bilieto į aukštesnę varžybų grupę rudenį išvykoje kausis su Suomijos arba Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Pirmame šių metų Deviso taurės varžybų rate PAR komanda namie rezultatu 3:2 įveikė Monako rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)