Nepaisant šios nesėkmės lietuviai prieš varžovus pirmauja 2:1.

Penktadienį vienetų susitikime Laurynas Grigelis (ATP–423) 6:7 (1:7), 6:3, 6:3, 6:2 nugalėjo Tuckerį Vorsterį, o vėliau į Kauno „Ąžuolyno“ teniso centro kortą žengęs Lukas Mugevičius (ATP–744) 3:6, 7:6 (7:5), 6:0, 6:4 įveikė Lloydą Harrisą (ATP–323).

Po dvejetų mačo L. Mugevičius sakė nesitikėjęs tokio gero varžovų žaidimo. „Vis dar esu lengvam šoke. Mes žinojom, kad šiandien žaisime prieš ypač pajėgius dvejetų žaidėjus, tačiau bent jau aš nesitikėjau, kad jie atrodys taip gerai. Neturėjome jokių šansų, nors manėme, kad galbūt lėtesnė grunto danga bus mūsų privalumas. Tačiau taip neatsitiko. Visgi viskas kol kas mūsų rankose, tereikia iškovoti bent vieną tašką rytoj. Todėl dabar visas savo mintis sutelkiame į rytdieną“.

Sekmadienis šiame mače turėtų prasidėti abiejų rinktinių lyderių - L. Grigelio ir L. Harriso - dvikova, o penktąjį susitikimą žais L. Mugevičius bei T. Vorsteris.

Mačo Kaune nugalėtojas rugsėjo mėnesį su Bosnijos ir Hercegovinos arba Turkijos rinktinėmis kovos dėl patekimo į pirmąją Europos–Afrikos zonos Daviso taurės vyrų teniso turnyro varžybų grupę. Šių komandų akistatoje po pirmųjų vienetų susitikimų kol kas pusiausvyra – 1:1.