Pergalingą tašką šveicarams pelnė rinktinės lyderis Rogeris Federeris, po 1 valandą ir 52 minutes trukusios kovos trijuose setuose - 6:4, 6:2, 6:2 - nugalėjęs Richardą Gasquet'ą, kuris pakeitė dėl skaudančios rankos negalėjusį žaisti Prancūzijos ekipos lyderį Jo-Wilfriedą Tsongą.

Pergale mačą dar penktadienį pradėjo Šveicarijos tenisininkas Stanas Wawrinka, 2 valandas ir 24 minutes trukusioje keturių setų kovoje - 6:1, 3:6, 6:3, 6:2 įveikęs Jo-Wilfriedą Tsongą. Tačiau jau antrojoje dvikovoje staigmeną pateikęs šeimininkas Gaelis Monfilsas, per 1 valandą ir 46 minutes 6:1, 6:4, 6:3 nugalėjęs varžovų lyderį Rogerį Federerį ir atstatęs pusiausvyrą.

Antrą tašką šveicarams iškovojo R. Federerio ir S. Wawrinkos duetas, šeštadienį po 2 valandas ir 12 minučių trukusios trijų setų kovos 6:3, 7:5, 6:4 nugalėjęs prancūzus Julieną Benneteau ir Richardą Gasquet'ą.

Po ketverių metų pertraukos vėl finale žaidusiai Prancūzijos rinktinei tai buvo jau 17-asis finalas. Devynis kartus Daviso taurę laimėję prancūzai paskutinį sykį pergalę šventė 2001 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)