Nors šiemet Vimbldono prizų fondas yra rekordinis ir padidėjęs 5 procentais palyginti su 2015-ųjų turnyru (26,75 mln.), Jungtinei Karalystei referendume nusprendus palikti Europos Sąjungą ir šalies nacionalinei valiutai svarui sterlingui pasiekus didžiausias žemumas per 31-erius metus, tai atsirūgs ir tenisininkams.

Prieš pat referendumo pradžią svaras buvo pakilęs beveik iki 1,48 JAV dolerio, tačiau pradėjus skelbti rezultatus ėmė smukti ir dabar siekia vos 1,343 JAV dolerio, t. y. praktiškai 10 procentų mažiau nei praėjusią savaitę.
Svaro vertės kritimas (x-rates.com nuotr.)

Pirmadienį R. Berankis apie 17 val. pirmame Vimbldono rate susitiks su 25-erių britu Marcusu Willisu (ATP 706). Pergalę pasiekęs lietuvis uždirbs 45-is ATP reitingo taškus ir 50 tūkst. svarų, o jeigu patirs nesėkmę, tenkinsis 10 ATP klasifikacijos taškų ir 30 tūkst. svarų.

Antrame rate šios poros nugalėtojas žais su trečia pasaulio rakete 34-erių Roger Federeriu arba su 26-erių argentiniečiu Guido Pella (ATP 52).

Pergalės antrame rate kaina – 90 ATP reitingo taškų ir 80 tūkst. svarų.

Nesunku paskaičiuoti, kad R. Berankis, net ir blogiausiu atveju, t. y. nelaimėjęs nė vieno mačo, praras apie 4000 JAV dolerių, o žengęs į antrą ratą gautų 7 tūkst. JAV dolerių mažiau nei planuota.

„Mano šalyje daugelis mano, kad aš esu milijardierius, bet patikėkite manimi, taip tikrai nėra. Jie (turnyro organizatoriai – DELFI) išdalina skatikus ir šaukia, kad padeda mums, tačiau tai nėra sąžininga“, – iškritęs iš šių metų „Roland Garros“ turnyro „Associated Press“ žurnalistui pareiškė R. Berankis.

Jo teigimu, rakečių stygų įtempimas kainuoja apie 30-35 JAV dolerius (vienai dvikovai reikia 6-8), treneris per savaitę kainuoja nuo 1600 iki 5500 JAV dolerių, dar prisideda skrydžiai ir mokesčiai.

„Futbolininkai ir krepšininkai savo sportinėms reikmėms neišleidžia nieko, nes viską apmoka jų klubai. Tai – didelis skirtumas“, – pastebėjo mūsiškis.

Plimute gyvenanti ir besitreniruojanti 19-metė Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė dėl svaro vertės kritimo didelių finansinių nuostolių veikiausiai nepatirs, nes jai didžioji dalis jos gaunamų pajamų įplaukia eurais (iš Lietuvos) ir JAV doleriais iš Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)