Jauniesiems tenisininkams buvo atlikti specialūs testai: judesio dažnio, psichomotorinės reakcijos greičio ir raumenų susitraukimo greičio.

Balžeko akademijos atletinio pasirengimo treneris Mantas Jusis teigė, kad sportininkų testavimas labai svarbus, nes parodo jų fizinę būklę ir padeda tinkamai subalansuoti treniruotes ir poilsį.

„Testavimas reikalingas, nes galima matyti sportininkų progresą. Pats profesionalus testuoju dažnai, todėl matau, kaip jų organizmas geba adaptuotis prie tam tikrų fizinių krūvių. Jeigu jaunasis tenisininkas geba pašokti vertikalų šuolį 35 centimetrus, o atlikus testą viduryje savaitės jis pašoka tik 25 cm, reiškia reikia mažinti treniruočių intensyvumą ir skirti daugiau laiko poilsiui“, - sakė M. Jusis.

Pašnekovas išskyrė paveldimas savybes, kurias turintys žmonės tikrai negalės tapti profesionaliais tenisininkais.

„Jeigu paveldėjo lėtąsias raumenų skaidulas, tai tikrai nebus elitinis sprinteris ar tenisininkas. Jeigu turi įgimtas greitąsias raumenų skaidulas, o intensyvus krūvis būna ilgą laiką, lėtosios raumenų skaidulos užgoš greitąsias. Dabartinis mokslas diktuoja vieną paprastą taisyklę - geriau mažiau, bet kokybiškiau ir intensyviau.“

Treneris išskyrė Balžeko akademijos auklėtinius, kurie testavimų metu parodė geriausius rezultatus. Tai buvo Ugnė Vingytė, Eglė Šalkauskaitė, Greta Klimavičiūtė, Andrėja Žymantaitė, Augustas Gečiauskas, Patrikas Freimantas ir Sofija Jogėlaitė. Kitų jaunųjų tenisininkų rezultatai taip pat nuteikia optimistiškai.

„Testai byloja, kad šie jaunuoliai puikiai vystosi ir gali ateityje būti gerais teniso žaidėjais“, - mano M. Jusis.

Balžeko akademija savo auklėtinius ketina testuoti ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)