A. Murray iškovojo savo septintąją pergalę iš eilės, nes praėjusią savaitę triumfavo Pekino turnyre. Praėjusiais metais škotas Šanchajuje baigė savo pasirodymą pusfinalyje, o 2010 ir 2011 metais triumfavo šiame prestižiniame čempionate.

Britas „Shanghai Rolex Masters“ aštuntfinalyje susitiks su L. Pouille, kuris nugalėjo Nicolasą Almagro 6:4, 7:6 (12:10). Tai bus antrasis jų tarpusavio susitikimas, o vieną pergalę yra iškovojęs A. Murray.

„Susikūriau daug progų taškams per jo atakas, – po mačo teigė antroji pasaulio raketė. – Manau, kad šiandien sužaidžiau neblogai. Kontroliavau mačo eigą ir greitai pripratau prie naujų sąlygų.“

Už patekimą į „Shanghai Rolex Masters“ aštuntfinalį Didžiosios Britanijos tenisininkui atiteks 90 ATP reitingo taškų bei 67 tūkst. JAV dolerių.

R. Nadalis pralaimėjo savo pirmą susitikimą Šanchajuje

Ketvirta pasaulio raketė Rafaelis Nadalis patyrė nesėkmę savo „Shanghai Rolex Masters“ turnyro starte. Ispanas neatsilaikė prieš 31-ą vietą pasaulio reitinge užimantį Viktorą Troickį iš Serbijos ir per pusantros valandos trukusį susitikimą pralaimėjo rezultatu 3:6, 6:7 (3:7).

Tai buvo šeštas tenisininkų tarpusavio susitikimas, o serbas iškovojo pirmą pergalę. Šiame mače Rafa laimėjo vos 59 proc. savo pirmų padavimų, o V. Troickis – net 91 proc. Jis taip pat atliko 11 „ace'ų“.

R. Nadalis praėjusiais metais Šanchajuje rungtyniavo pusfinalyje, o prieš šį turnyrą tikėjosi pakartoti 2015-ų sėkmę. Ispanas po susitikimo pabrėžė sezono pabaigos svarbą ir tikisi per likusius 2,5 mėnesio įgauti tinkamą sportinę formą kitiems metams.

Nesunkią pergalę bei bilietą į aštuntfinalį laimėjo Stanas Wawrinka. Šveicaras nugalėjo britą Kyle'ą Edmundą 6:3, 6:4. Netikėtą nesėkmę ir viltis rungtyniauti „World Tour Finals“ turnyre susimažino čekas Tomašas Berdychas. Jis nusileido ispanui Marcelui Granollersui rezultatu 6:7 (4:7), 6:7 (1:7).

Nickas Kyrgiosas iš Australijos buvo nušvilptas, nes vos per 49 minutes pralaimėjo antrojo šimtuko tenisininkui iš Vokietijos Mišai Zverevui 3:6, 1:6.

Lengvas pergales taip pat iškovojo belgas Davidas Goffinas, prancūzas Gilles'is Simonas ir Milošas Raoničius iš Kanados. Į kitą etapą prasibrovė Kanados atstovas Vašekas Pospišilas, prancūzas Lucasas Pouille ir amerikietis Jackas Sockas.

Už patekimą į „Shanghai Rolex Masters“ aštuntfinalį tenisininkams atiteks 90 ATP reitingo taškų ir 67 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją