Mokinsis žaisti be M. Kalniečio

Paskutinėse draugiškose rungtynėse traumą patyrė ir čempionate nežais pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis. Lietuvos rinktinės nariai kol kas neprognozuoja, kaip seksis pakeisti vieną iš ekipos lyderių.

„Dar nežaidėme nė vienerių rungtynių be Manto, tik pabaigėme rungtynes su kroatais. Tai sunku dabar kalbėti. Pamatysime. Mums labai skaudu ir liūdna, kad jo nėra. Bet laiko neatsuksi atgal. Dabar jam belieka palinkėti, kad kuo greičiau atsigautų. Savo ruožtu, mums reikės kompensuoti jo netektį. Kiekvienam reikės įdėti daugiau savęs. Reikės kovoti dėl visos Lietuvos, dėl Manto ir dėl savęs“, - teigė Mindaugas Kuzminskas.

„Mes žaidimo tikrai nekeičiame ir nesiruošiame keisti. Bent kol kas. Žiūrėsime, kaip seksis ir kokios mūsų žaidimo spragos atsivers. Manau, kad mūsų įžaidėjai turi pakankamai patyrimo, žaidė ne tik LKL, bet ir užsienio klubuose, kurie pakankamai stiprūs. Manau, kad dabar du likę įžaidėjai galės tinkamai Mantą pakeisti“, - įsitikinęs Jonas Mačiulis.

M. Kuzminskas taip pat primena, kad daug komentarų sulaukta ir tuomet, kai paaiškėjo, jog šiemet rinktinėje nebus Roberto Javtoko ir Lino Kleizos.

„Kol kas turėjome tik vieną treniruotę. Varžybose pamatysime, kur dabar atsivers mūsų spragos. Bansysime taisyti. Liūdna, bet ne pasaulio pabaiga. Reikia vistiek žaisti, juk neišmesime rankšluosčių ir negrįšime namo. Aš manau, kad mes vis tiek turime šansų. Kaip ir treneris G. Krapikas sako, jei mes, nors ir netekę labai svarbaus žaidėjo, būsime labai silpni, tai reiškia, kad mes esame prasta komanda. Pradžioje visi galvojo, kaip bus, kai nėra Lino Kleizos, Roberto Javtoko, bet mes kažkaip žaidėme. Dabar nėra Manto. Vis tiek reikia žaisti“, - sako M. Kuzminskas.

Pirmas varžovas – mažai žinoma Meksika

Šeštadienio vakarą, 21 val. Lietuvos laiku, lietuviai išbandys jėgas su Meksika, kurią į priekį veda Jorge Gutierrezas ir Gustavo Ayono.

„Dažniausiai kitų kontinentų rinktinės nėra žinomos. Meksika turi labai gerus metikus, agresyviai žaidžia. Jeigu leisime pajusti, kad jie gali iškovoti pergalę – turėsime labai didelių problemų. Reikia stengtis nuo pat pradžių perimti iniciatyvą į savo rankas. Meksikiečiai daugmaž vienodo ūgio, tik turi vieną išskirtinį žaidėją – aukštaūgį NBA žaidėją. Visi kiti yra metikai, bėga, lekia. Ūgio persvara iki šiol visose rungtynėse buvo mūsų pranašumas. Manau, taip bus ir šiose rungtynėse“, - įsitikinęs M. Kuzminskas.

„Meksika – paslaptingas varžovas ir mums. Nežaidžiame su jais kiekvieną dieną, bet, kiek matėme įrašų, jie turi pakankamai subalansuotą komandą, turi gerų metikų, kurie gali pataikyti tritaškius: ir skubotus, ir iš pozicinio žaidimo. Taip pat turi pakankamai jėgos ir po krepšiu. Tikrai gera komanda, su kuria reikės žaisti ir atiduoti daug jėgų“, - sako J. Mačiulis.

Pranšumą reiks įrodyti

M. Kuzminskas teigia, kad nors ir netekę M. Kalniečio lietuviai savo tikslų nekeičia.

„Prieš čempionatą visi mus vadino favoritais. Gal dabar nuomonė pasikeitė. Bet vis tiek – mūsų tikslai išlieka tie patys. Norisi laimėti visas grupės rungtynes ir būti pirmiems. Jeigu mes norime pasiekti kažką daugiau nei aštuntfinalis ar ketvirfinalis, mums reikia stengtis grupėje būti kuo aukščiau, kad gautume sąlyginai silpnesnius varžovus kituose etapuose“, - sako M. Kuzminskas.

Be to, puolėjas neskuba džiaugtis lyderių etiketėmis.

„Aš apskritai nemanau, kad favoritų ir panašios etiketės yra teisingos. Reikia laimėti visas rungtynes ir būsime favoritai. Tai bus teisinga“, - sako M. Kuzminskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)