Nors epizodas neatrodė grėsmingai, po jo M. Kalnietis liko gulėti ant parketo. Įžaidėjo iškart ėmėsi rinktinės gydytojai.


Į areną atgabenti neštuvai, bet jų neprireikė. M. Kalnietis areną paliko pats. Tačiau vaizdas optimistiškai nenuteikė. Pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas išėjo su laikinu įtvaru, kuriuo buvo stabilizuota visa dešinė krepšininko ranka, pradedant nuo peties.

Mačo pabaigoje atsirado oficialios žinių apie M. Kalniečio traumos sudėtingumą. Vienoje Zagrebo ligoninių jam buvo padaryta rentgeno nuotrauka ir diagnozuota labai rimta trauma.

Trečiadienį M. Kalnietis lėktuvu grįžta į Lietuvą. Koks bus Lietuvos rinktinės trenerių sprendimas dėl pagrindinio įžaidėjo pakeitimo, bus pranešta vėliau. Gydytojų prognozėmis, tokia traumą gydoma apie tris savaites, tačiau galutinį verdiktą patvirtins medikai.

Grįžęs į Lietuvą M. Kalnietis turės iš oro uosto tiesiai važiuoti į Kauno klinikas pas profesorių Rimtautą Gudą, kuris įvertins Zagrebe padarytus tyrimus, nuotraukas ir nuspręs, ar nebus reikalinga operacija.

M. Kalniečio netektis Lietuvos rinktinei neabejotinai labai rimtas smūgis.

M. Kalnietis buvo patyręs traumą ir antrose draugiškų rungtynių maratono rungtynėse. Dvikovos su Gruzija pradžioje mūsiškis susidūrė su Zaza Pačulija ir prasikirto kaktą. M. Kalniečiui ją teko susiūti. Kirstinė žaizda kaktoje buvo iki kaulo, ji užsiūta keliais sluoksniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (670)