Penktadienį rinktinė Gran Kanarijos salos sostinėje Las Palme surengė vieną paskutinių treniruočių prieš savaitgalį startuojančias planetos pirmenybes.

Paskutinius štrichus treneriams tenka dėlioti atsižvelgiant į M. Kalniečio traumą, po kurios dėmesio centre netikėtai atsidūrė kapitono dubleriu turėjęs būti Š. Vasiliauskas.

25-erių įžaidėjas draugiškose rungtynėse įrodė sugebantis išlaikyti šaltą galvą puolime, bet 188 cm ūgio ir 76 kg svorio krepšininkui sudėtingiau ginantis stabdyti tiesioginius oponentus. Todėl prieš šeštadienio akistatą su Meksika lietuvių gynybos sistemos buvo šiek tiek pakoreguotos.

„Dabar labiau akcentuojame komandinius veiksmus. Sakykime, jei varžovai bandys išnaudoti ūgio ar jėgos pranašumą prieš Šarūną, jis sulauks daugiau pagalbos iš komandos draugų“, – teigė vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas.

Anot jo, komanda jau atsigavo po pakutinėje repeticijoje su kroatais patirto sukrėtimo ir vėl grįžo į įprastą darbinį režimą.

„Be abejo, Manto trauma – didis praradimas. Bet negalime sakyti, kad jo netekę subyrėsime kaip komanda. Turime kitų ginklų. Vyrai ir patys tarpusavyje pakalbėjo ir sutarė, kad Manto netektis nėra priežastis imti ir atsisakyti žaisti pasaulio čempionate ar panašiai. Kiekvienas turi įnešti papildomą savo dalį, kad kompensuotų tą praradimą.

Jau pasiruošimo metu ne tik Mantas atlikdavo įžaidėjo funkcijas – ir Šarūnas, ir Adas (Juškevičius – DELFI) taip pat žaidė toje pozicijoje. Tik tiek, kad Mantas – labiau patyręs, kitokio sudėjimo žaidėjas. Dabar dviems jo dubleriams reikės atlikti tas funkcijas žymiai dažniau nei buvo numatyta“, – kalbėjo G. Krapikas.

Šeštadienį Š. Vasiliausko pirmuoju krikštu planetos čempionate taps dvikova su praėjusiame sezone karjerą NBA pradėjusiu Jorge Gutierrezu. 25-erių Bruklino „Nets“ klubo atstovo ir ketveriais metais vyresnio Atlantos „Hawks“ ekipos vidurio puolėjo Gustavo Ayono tandemas yra pagrindinis ašis, aplink kurią sukasi meksikiečių atakos.

„Tai – geri krepšininkai, Meksikos rinktinėje taip pat yra jiems neblogai padedančių perimetro žaidėjų. Tose rungtynėse, kurias analizavome, jie atrodė labai neblogai. Bet Meksika žaidė ne prieš pačio aukščiausio lygio komandas, todėl galvojame, kad sugebėsime juos sustabdyti. Manau, esame pajėgūs su jais susitvarkyti, tik tiek, kad pirmose rungtynėse dažnai būna šiokių tokių nesusipratimų ir jauduliuko, ypač jų pradžioje“, – pabrėžė G. Krapikas.

Pasak trenerio, lietuviai bandys pasinaudoti savo koziriais priekinėje linijoje ir ūgio pranašumu: jei Lietuvos rinktinės žaidėjų ūgio vidurkis yra 202 cm, Meksikos komandos dvyliktukas vidutiniškai žemesnis 5 cm.

„Mūsų priekinė linija apskritai mažai kam nusileidžia. Du krepšininkai žaidžia NBA, yra ir Darekas (Darjušas Lavrinovičius – DELFI), kuris turi savitą stilių ir labai padeda. Bandysime tai išnaudoti visose rungtynėse“, – sakė J. Kazlausko talkininkas.

Primename, kad Lietuvos ir Meksikos ekipų susitikimas šeštadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku. Pasaulio čempionato D grupėje taip pat žais Slovėnijos, Australijos, Angolos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)