Rungtynes dėl bronzos apdovanojimų Jono Kazlausko auklėtiniai pralaimėjo po baudų metimų karuselės akistatos pabaigoje rezultatu 93:95.

„Esame ketvirti ir iki kitų metų nieko nepakeisime. Reikia džiaugtis tuo, ką turime. Tačiau dabar sunku tai daryti. Viską turėjome savo rankose ir paleidome“, – apmaudą liejo J. Valančiūnas.

Aukštaūgis sužaidė savo geriausias rungtynes čempionate, dvikovą užbaigęs su 25 taškais ir 9 atkovotais kamuoliais savo sąskaitoje. Bet du vidurio puolėjo metimai ketvirto kėlinio pabaigoje, galėję atmušti lemiamą varžovų šturmą, skriejo pro šalį, o kitoje aikštės pusėje Borisas Diaw pravirkdė lietuvišką publiką „Palacio de los Deportes“ arenoje taikliais dvitaškiais.

Įskaitant vėliau sekusią nervų patikrą prie baudų metimų linijos, kurią „mėlynieji“ perėjo sėkmingai, Prancūzijos rinktinė paskutiniame ketvirtyje įmetė kone tiek pat taškų kaip išvakarėse vykusiame pusfinalyje su serbais – 31-ą.

„Neapsigynėme, ketvirtame kėlinyje jie įmetė lengvų taškų, nesuvaikščiojome gynyboje“, – pralaimėjimo priežasčių ieškojo J. Valančiūnas.

– Rungtynių metu jautėte, kad prancūzai išsekę po savo pusfinalio? – DELFI paklausė krepšininko

– Nežinau. Abi komandos buvo užsivedusios, vienodai norėjo laimėti. Galbūt tas noras pražudė, lemiamu momentu šiek tiek susijaudinome ir paleidome kontrolę iš savo rankų.

– Kada tai įvyko?

– Sunku pasakyti. Ketvirto kėlinio pradžioje dar buvome priekyje, viskas buvo gerai. O paskui susijaudinome.

– Labai graužiatės dėl kėlinio pabaigoje pramestų dvitaškių?

– Nebeatsuksi laiko atgal. Kas buvo, tas. Gaila, labai gaila, bet taip jau susiklostė.

Primename, kad Lietuvos rinktinės žygis pasaulio čempionate prasidėjo Gran Kanarijoje vykusiomis D grupės varžybomis. Jono Kazlausko auklėtiniai laimėjo ketverias rungtynes iš penkių: prieš juos atsilaikė vieninteliai australai, o Meksikos, Angolos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos komandos buvo įveiktos.

Aštuntfinalyje po įtemptos kovos lietuviai susitvarkė su Naujosios Zelandijos pasipriešinimu, ketvirtfinalyje pranoko Turkiją, o pusfinalyje buvo sutriuškinti JAV krepšininkų.

Planetos pirmenybės finišuos sekmadienį finalu tarp nugalėtojų titulą ginančios JAV ir Serbijos komandų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)