J. Mačiulis praėjusį sezoną atstovavo Atėnų „Panathinaikos“ ekipai, tačiau kitąmet puolėjas vilkės Madrido „Real“ marškinėlius.

Prie kolegų J. Mačiulis prisijungė treniruočių stovykloje Kaune.

- Kokie įspūdžiai po pirmosios savaitės su rinktine?

- Įspūdis darbingas – visi dirba, visi stengiasi, visi energingi. Kol kas dar nepervargę. Viskas gerai. Dirbame. Stengiamės.

- Kaip jautiesi po traumos?

- Viskas gerai. Atvažiavau, dirbu kol kas atskirai su fizinio rengimo treneriu, bet nuo ketvirtadienio vakaro jau kartoju derinius.

- Ar nesudėtinga, kai prie komandos prisijungi vėliau nei kiti kandidatai?

- Aišku, kad sudėtinga, bet taip jau susiklostė, kad reikėjo daugiau pailsėti ir gyventi kitokiu rėžimu.

- Kaip įvyko, kad galiausiai atsidūrei Madrido „Real“ klube?

- Paprasčiausiai jie (Kazanės „Unics“ – DELFI) pradėjo kalbėti ir paskelbė, kad aš pasirašiau kontraktą, nors ten nieko panašaus net nebuvo. Vėliau kalbos baigėsi ir mes nepasiekėme galutinio varianto, kad būtų galima kažką pasirašyti. Atsirado pasiūlymas iš Madrido, kurį mes dar patobulinome ir galutinai susitarėme.

- Ar „Panathinaikos“ siūlė likti?

- Ne, „Panathinaikos“ nesiūlė. Aš buvau nuskridęs į Graikiją, jie man padėkojo, pasakė savo problemas, kad nori mažinti biudžetą ir remsis daugiau jaunimu, o mus visus legionierius išleido.

- Iki šiol Linas Kleiza buvo vadinamas rinktinės lyderiu. Ar tu pasiruošęs atlikti lemiamą metimą, jei to prireiks?

- Visą laiką pasiruošęs tarnauti Tėvynei (juokiasi – DELFI). Žinote, tas paskutinis metimas bus toks, kaip treneris pasakys. Bet kartais tas paskutinis metimas net ir treneriui liepus atitenka kitam žaidėjui. Tai čia kaip „suvaikšto“ kamuolys, negali suplanuoti ir nuspėti.

- Ar treniruojantis individualiai yra sunkiau įsilieti į komandinį žaidimą?

- Vieni kitus pažįstame, visi žinome, kas ką moka. Deriniai kažkaip įspūdingai nepasikeitė nuo praėjusių metų. Manau, kad nebus sudėtinga įsilieti. Galbūt sunkiau bus pradėti fizinio pasirengimo treniruotes.

- Kaip keisis rinktinės žaidimo braižas, kai komandoje nebus L. Kleizos ir Roberto Javtoko?

- Dabar Paulius Jankūnas prisijungė, kuris mėgsta žaisti po krepšiu. Gal atsilaisvins broliams Lavrinovičiams ant perimetro vietos. Tai manau bus pagrindinis pasikeitimas. O toliau – viskas tas pats.

Lietuvos ir Latvijos krepšininkų rungtynės Šiaulių arenoje prasidės šeštadienį 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)