Puolėjas šeštadienį Šiauliuose turėjo išbėgti į aikštę, bet praleido mačą dėl atsinaujinusių plaštakos skausmų.

„Po krūvio treniruotėse jam staiga vėl paūmėjo sausgyslės uždegimas. Dabar laukia ilgesnis gydymosi procesas, kuris mus gąsdina. Gali būti blogų dalykų. Nenoriu būti blogas pranašas, žiūrėsime, šiuo metu jis treniruojasi, bet...“ – nerimavo J. Kazlauskas.

Tuo metu apie rungtynes, pasibaigusias šeimininkų pergale 93:74, treneris atsiliepė tik teigiamai.

Tiesa, pačioje mačo pradžioje į priekį pabėgusius lietuvius latviai buvo beveik pasiviję ketvirtame kėlinyje, kuomet užklupo J. Kazlausko auklėtinius zonine gynyba. Bet bendrą vaizdą aikštėje Lietuvos rinktinės vairininkas įvertino taip: kaip pirmoms rungtynėms – gerai.

„Galvojau, kad bus sunkiau, bet iš anksto buvau nusiteikęs išmėginti kuo daugiau žaidėjų nepaisant to, kaip besiklostytų dvikova. Aišku, dar yra daug broko, bet kai vyrai taip stengiasi, tą broką lengva ištaisyti“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Kaip vieną darbščiausių treneris išskyrė A. Gudaitį.

„Neįsivaizduojate, kiek daug jis gauna kiekvieną treniruotę. Jis pasiruošęs numirti, kad tik kuo daugiau pasisemtų. Ir kiti vyrai gerai dirba“, – tikino specialistas.

Bent jau šeštadienio rungtynėse A. Gudaičiui pratybose išlietas prakaitas tikrai nenuėjo šuniui ant uodegos. Vidurio puolėjas surinko 15 taškų, atkovojo 8 atšokusius kamuolius ir buvo pripažintas geriausiu žaidėju lietuvių gretose.

Žiūrovų aplodismentų ne kartą susilaukė ir jaunąjį aukštaūgį rezultatyviais perdavimais į priekį stūmęs įžaidėjas Š. Vasiliauskas, kuris komandos draugams iš viso asistavo net 9 kartus ir pats pridėjo dar 6 taškus.

Pakankamai įžūliai prieš vieną latvių lyderių Janį Strelnieką rungtyniavęs gynėjas žaidė stabiliau nei kitas potencialus Manto Kalniečio dubleris Adas Juškevičius, bet J. Kazlauskas daryti išvadų neskubėjo.

„Adui priimtinesnis atakuojančio gynėjo vaidmuo, o Šarūnas žaidžia savoje pozicijoje. Be to, jam lengviau dėl to, jog jo klube naudojami panašūs deriniai kaip rinktinėje (Š. Vasiliauskas žaidžia Sopoto „Trefl“ (Lenkija) ekipoje, kurią treniruoja J. Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas – DELFI). Lyginti dar anksti, viską parodys ateitis.

Renkantis galutinę sudėtį laukia daug sunkių sprendimų. Bet aš manau, kad ir galimybė dalyvauti rinktinės treniruotėse žaidėjams yra geras dalykas“, – svarstė J. Kazlauskas.

Tuo tarpu jo oponentas Latvijos nacionalinėje komandoje Ainaras Bagatskis pripažino lietuvių pranašumą.

„Susitikome su komanda, kuri žaisdama savų žiūrovų akivaizdoje net pačiose pirmose rungtynėse neturi teisės pasirodyti blogai. Lietuva žaidė savo stiliumi, puikiai išnaudojo mūsų klaidas. Kai nusiraminome, nustojome dalinti dovanas, buvome sumažinę atsilikimą iki šešių taškų ir galėjome priartėti dar labiau. Bet, be komentarų, jūs nusipelnėte pergalės“, – teigė buvęs Kauno „Žalgirio“ klubo žaidėjas ir strategas.

Latvijos ekipos rugpjūtį laukia atranka į 2015 metų Europos čempionatą, kurioje A. Bagatskio auklėtiniams teks grumtis su Slovakijos, Rumunijos ir Švedijos krepšininkais. Paklaustas, ar nesibaimina dėl skylėtos savo komandos gynybos, A. Bagatskis buvo lakoniškas.

„Paskolinkite mums Darjušą Lavrinovičių, ir ginsimės daug geriau. Žaidžiame taip, kaip galime“, – nukirto latvis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)