Kliuvo dėl gynybos

Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas ir Darjušas Lavrinovičius varė į neviltį Graikijos ekipos priekinę liniją, Mantas Kalnietis ir Šarūnas Vasiliauskas šaudė iš toli, Mindaugas Kuzminskas baudė varžovus už jų klaidas, bet pylos iš trenerio šeštadienį gavo visi.

Per pirmus du kėlinius Lietuvos rinktinė puldama suklydo vos du kartus, užtat J. Kazlauską supykdė nesusikalbėjimas gynyboje.

„Nors pirmoje rungtynių pusėje ir nuolat pirmavome, negaliu pasakyti, kad ji man patiko. Skubėjome, žaidėme nervingai“, – po rungtynių kritiškai nusiteikęs buvo specialistas.

„Nors užduotys buvo aiškios, pradėjome rungtynes nesusikoncentravę, neįvykėme to, ką buvome sutarę. Todėl per pertrauką vyriškai pasikalbėjome, gavome velnių, ir po to vaizdas buvo visai kitas“, – prisiminė įžaidėjas M. Kalnietis.

J. Kazlausko pastabos suveikė: po dviejų kėlinių pirmavę 39:35, trečią ketvirtį lietuviai laimėjo rezultatu 25:10, o rungtynes užbaigė pergale 86:67.

„Mūsų gynyba iš pradžių buvo silpnesnė, padarėme kvailų klaidų, ne taip pasikeitėme dengiamaisiais. Aš pats vien iš žaidimo NBA įpročio gavau keletą pražangų. Reikės tuos įpročius pakeisti“, – kalbėjo vidurio puolėjas J. Valančiūnas.


„Pats padariau klaidų, ir kiti jų neišvengė, tad kol kas yra ką taisyti. Reikia geriau keistis ginamaisiais. Mums treneris ne kartą sakė, kad čempionate lemiamomis sekundėmis gynybinės rotacijos turės veikti kaip laikrodis“, – pridūrė kitas NBA atstovas Lietuvos rinktinėje D. Motiejūnas.

Nesileis užliūliuojami

Bent jau J. Kazlauskui kol kas nepanašu, kad lietuvių žaidimas tiksėtų kaip laikrodis.

Komanda jau sužaidė aštuonerias rungtynes ir visas jas laimėjo, bet paklaustas, ar rinktinė jau pasirengusi planetos pirmenybėms, treneris purtė galvą.

„Nežinau, ką mąsto sirgaliai. Aš galvoju, kaip gerinti žaidimą, nes dar visko bus. Nepagalvokite, kad mes užliūliuoti, nustojome dirbti. Tikrai yra pakankamai problemėlių, kai kurios jų išlenda, o kitos gali išlįsti. Be to, ir varžovai sprendžia savas problemas, slepia kortas. Nereikia pasinerti į euforiją. Šiandien taip pat praleidome per daug greitų varžovų atakų, per lengvai juos įsileidome į baudos aikštelę“, – dėstė rinktinės strategas.

Jo auklėtinių kontrolinių dvikovų kalendoriuje liko dar šeši susitikimai. M. Kalnietis, paklaustas, ar tiek daug repeticijų yra reikalinga, traukė pečiais.

„Nežinau. Koks yra tvarkaraštis, prie tokio ir taikomės. Yra žmonės, kurie tuos dalykus geriau supranta, o mūsų reikalas rūpintis tuo, kas priklauso nuo mūsų. Nematau tame problemų“, – samprotavo gynėjas.

Lietuvius priskiria prie favoritų

Tuo tarpu ketvirtą draugišką susitikimą sužaidusiai Graikijos rinktinei dienos kalendoriuje turėtų mainytis kur kas greičiau.

Komanda šiemet verčiasi be tokių žvaigždžių kaip Vassilis Spanoulis, Antonis Fotsis, Michaelis Bramosas ar Sofoklis Schortsanitis. Maža to, prisijungti prie jos kol kas negali Nickas Calathesas, o mače su lietuviais graikams nepadėjo ir Ioannis Bourousis.

„Tai – nuostabūs žaidėjai, be jų bus labai sunku. Nepaisant to, aš myliu tuos krepšininkus, kurie yra ekipoje. Problema, kad komanda vis dar negali žaisti visos sudėties. Esame kur kas mažiau susižaidę nei lietuviai – kai jie trečiame kėlinyje padidino apsukas, atsilaikyti tapo per sunku.

Lietuvius aš laikau viena iš komandų, kuri pasaulio čempionate gali nueiti labai toli. Tokie žaidėjai kaip J. Valančiūnas ar D. Motiejūnas dabar yra labiau subrendę, tad Lietuvos rinktinė – tikrai pavojinga“, – po dvikovos kalbėjo naujasis Graikijos nacionalinės ekipos strategas Fotis Katsikaris.

Primename, kad kitas draugiškas rungtynes sekmadienį Kaune lietuviai žais su Naująja Zelandija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)