„Noriu padėkoti savo komandai už nuveiktą darbą. Ta pozicija, kurioje dabar esame, yra atlygis už kančias. Tikrai didžiuojuosi vyrais“, – lengviau atsikvėpęs po nervingo, permainingo, užtat laimingą pabaigą turėjusio ketvirtfinalio, sakė J. Kazlauskas.

Rungtynių pradžia nežadėjo nieko gero: Emiro Preldžičiaus vedami turkai įpusėjus pirmam kėliniui atitrūko 14:6.

Vienintelis Jonas Valančiūnas rinko taškus lietuviams pirmomis minutėmis, bet kuomet jis užleido vietą Darjušui Lavrinovičiui, J. Kazlausko auklėtiniai pradėjo kvėpuoti varžovams į nugarą. Pats vidurio puolėjas vieną po kito smeigė tris tritaškius, o Turkijos atakos buvo nuslopintos.

Skaudžiausiai buvusiems pasaulio vicečempionams smogė progų mesti iš toli visą dvikovą tykoję gynėjai Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius, kartu surinkę 32 taškus. Jiems dar ir teko dalintis įžaidėjo pareigomis, nes Adas Juškevičius ir Šarūnas Vasiliauskas aikštėje nesijautė jaukiai.

O labiausiai lietuvių pranašumas išryškėjo skaičiuojant taškus, kuriuos pelnė nuo atsarginių suolo pakilę krepšininkai: atitinkamai 28 ir 6.

„Šiame čempionate mums buvo sunku surasti savo žaidimą be Manto Kalniečio, o padaryti tai reikėjo labai greitai. Daug laiko žaidėme su dviem atakuojančiais gynėjais aikštėje, dėl ko išaugo klaidų skaičius, sumažėjo manevringumas.

Turkų žaidėjai – apšaudyti aukšto lygio varžybose, patyrę, o mūsų jaunimo situacija – visiškai kitokia. Gerai, kai šitaip traukia ir Seibutis, ir Pocius. Gerai, kad turime ilgą suolą, įvairių žaidėjų, tokių, kaip brolis. Darjušo tritaškiai grąžino mus į rungtynes, nes pradžia buvo labai nervinga.

Ne viskas blizga, bet tai – normalu. Aš labai labai džiaugiuosi, kad patekome į pusfinalį“, – apibendrino J. Kazlauskas.

Svarstyti, ar ketvirtadienį su Barselona atsisveikinti reikės kaunantis su amerikiečiais, ar su slovėnais, treneris dar nenorėjo.

„Žaidėjai ir aš pats – jau pakankamai išsunkti. Reikia nusiraminti, pailsėti. Tada galvosime, kas laukia toliau. Aišku, nėra ko slėpti, kad čempionato favoritai – Ispanija ir JAV“, – pripažino J. Kazlauskas.

Primename, kad pirmame pasaulio čempionato etape lietuviai varžėsi D grupėje, kurioje laimėjo ketverias rungtynes iš penkių. Prieš Lietuvos rinktinę atsilaikė vieninteliai australai, o Meksikos, Angolos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos komandos buvo įveiktos.

Aštuntfinalyje J. Kazlausko auklėtiniai po įtemptos kovos susitvarkė su Naujosios Zelandijos pasipriešinimu.

Pusfinalyje, vyksiančiame ketvirtadienį Barselonoje, lietuvių varžovais bus JAV krepšininkai, kurie net 119:76 sutriuškino slovėnus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)