Prie sėkmingo komandos žaidimo prisidėjo tik ketvirtadienį iš JAV sugrįžęs Jonas Valančiūnas. Galingais dėjimais varžovų krepšį drebinęs aukštaūgis pasižymėjo ir geru žaidimu gynyboje.

Toronto „Raptors“ ekipai atstovaujantis „centras“ taip pat pridėjo 11 atkovotų kamuolių ir 2 blokuotus metimus. Nors buvo nerimauta, kad J. Valančiūnas prisijungs vėluodamas net mėnesį, vis tik Jonas Kazlauskas įžvelgė teigiamų savybių, kurias uteniškis įgijo treniruodamasis už Atlanto.

„Jonas iš Amerikos šįkart grįžo greitesnis, vikresnis“, – po rungtynių sakė vyr. treneris.



J. Valančiūną gyrė ir antras pagal rezultatyvumą rinktinės kandidatas Mindaugas Kuzminskas. 17 taškų pelnęs puolėjas mano, kad vidurio puolėjas su laiku bus dar didesnė rinktinės jėga.

„Kol turiu šansą, reikia kažką rodyti. Mūsų pozicijoje žmonių daug“, – apie konkurenciją rinktinėje kalbėjo Mindaugas Kuzminskas.

Sunkiojo krašto pozicijoje su Donatu Motiejūnu, Kšyštofu Lavrinovičiumi ir Artūru Gudaičiu konkuruojantis Paulius Jankūnas blykstelėjo sėkmingu žaidimu pačiu ekipai reikalingiausiu momentu. Po varžybų vykusioje spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ puolėjas pripažino, jog tai buvo geriausios jo rungtynės šiemet su rinktine.

„Manau, kad taip, žinote pas mus komanda lygiavertė. Vieną dieną vieni geriau žaidžia, kitą dieną kiti“.


Tuo tarpu Suomijos rinktinės treneris Henrikas Dettmonas pasidžiaugė gera pirma rungtynių puse.

„Kol mes sėkmingai skirstėme vienas kitam kamuolius, kol gynėmės agresyviai, tol viskas vyko mums teigiama linkme. Deja, mes negalėjome išlaikyti intensyvaus žaidimo tempo – pasijautė, kad mums trūksta keleto pagrindinių žaidėjų“.

Suomijos rinktinėje vis dar nežaidžia traumą besigydantis ekipos lyderis Petteri Koponenas. Apie jį Henrikas Dentmonas kalbėti nenorėjo.

„Nieko asmeniško, bet aš nesu linkęs kalbėti apie žaidėjų traumas. Aš ne gydytojas, aš treneris. Mums jo trūksta. Manau, kiekvienai komandai manau trūktų tokio žaidėjo“, - po pralaimėjo nedaugžodžiavo strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)