Jei šeštadienio dvikovoje Šiauliuose su Latvija lietuviai iš dviejų taškų zonos atakavo 67 proc. taiklumu, į Gruzijos krepšį Panevėžyje krito tik 39 proc. J. Kazlausko ekipos dvitaškių.

Lietuvos rinktinės vairininko nuomone, taip nutiko dėl to, jog gruzinų priekinė linija su Zaza Pačulija priešakyje – pajėgesnė nei latvių, o patys šeimininkai per daug rėmėsi individualiais veiksmais.

„Žaidėme prieš visiškai kitokią komandą. Lyg ir laimėjome dideliu skirtumu, bet aikštėje nebuvo lengva. Gruzinai turi žymiai stipresnę priekinę liniją (nei latviai – DELFI), negaliu pasakyti, kad dominavome nuo pradžių. Gal po pirmos pergalės pervertinome save, bandėme per daug individualiai žaisti tada, kai tam nebuvo progų. Neblogai pataikėme tritaškius, bet norėtųsi geresnio žaidimo po krepšiu. Antroje pusėje šie dalykai susitvarkė, savo davė nuolatinis mūsų spaudimas gynyboje, ir dėl to pavyko nugalėti dideliu skirtumu“, – rungtynes komentavo J. Kazlauskas.

Pirmadienį jis pirmą kartą išbandė dėl NBA vasaros lygos vėliau prie nacionalinės komandos prisijungusį aukštaūgį Donatą Motiejūną.

„Pirmose rungtynėse nėra lengva įsijungti į žaidimą, Europoje kitoks krepšinis. Bet energija jis trykšta, yra geras žaidėjas, turintis didelį veiksmų amplua, ir mums labai svarbus“, – apie puolėją atsiliepė treneris.

Dvikovoje su gruzinais jis vėl nuo suolo nepakėlė pagrindinio atakų organizatoriaus Manto Kalniečio, mačą iš šalies stebėjo ir Jonas Mačiulis, Kšyštofas Lavrinovičius bei sausgyslės uždegimo kamuojamas Simas Jasaitis.

Pagrindinius žaidėjus J. Kazlauskas žadėjo tausoti dar bent keleriose rungtynėse – anot jo, lyderiams įgauti sportinę formą užteks maždaug dešimties kontrolinių mačų.

„Dabar ir jūs, ir mes turime progą pasižiūrėti į tuos, kurie konkuruoja dėl vietos dvyliktuke. Sutikite, kad vaizdas būna labai įvairus“, – teigė J. Kazlauskas.

Tuo tarpu atrankai į 2015 metų Europos čempionatą besirengiančiai Gruzijos rinktinei rungtynės su Lietuva buvo jau septintos šią vasarą. Aštuntas gruzinai taip pat žais Lietuvoje – trečiadienį jie Vilniuje dar kartą išbandys jėgas su J. Kazlausko auklėtiniais.

Gruzijos ekipos vairininkas iš Serbijos Igoris Kokoškovas dar negalėjo pasakyti, ar po dviejų dienų aikštėje jau pasirodys vienas komandos lyderių Viktoras Sanikidzė, kuris gydosi nesunkią traumą. Bet treneris žadėjo antrąsyk pasipriešinti šeimininkams smarkiau.

„Niekada nenuleidžiame rankų, trečiadienį bandysime kitaip žaisti. Kai kurie vaikinai nepasirodė taip, kaip turėtų, nes dar ieško savo vietos komandoje. Šiaip ar taip, daugeliui mūsų tokios rungtynės yra didelis iššūkis, galimybė pasilyginti su vienais geriausių pasaulyje. Ačiū, kad pakvietėte mūsų komandą į Lietuvą“, – dėkingas buvo I. Kokoškovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)